100% focus financiële sector

Groot bereik financiële arbeidsmarkt

Snel de juiste capaciteit op het juiste moment

Grip op inhuur instroom en doorstroom

Aanstekelijk
werkgeverschap

Welten helpt opdrachtgevers bij het vergroten van de adaptiviteit, flexibiliteit en bij aanstekelijk werkgeverschap. We leiden financieel talent op, voorzien onze opdrachtgevers van frisse en energieke finance professionals en ontzorgen in alle fasen van de HR-cyclus. We werken voor banken, verzekeraars, pensioenfondsen, beleggingsmaatschappijen en Fintech start-ups.

Zo kunnen wij jou ondersteunen

Vaste invulling voor de flexibele schil

Structureel of langdurig extra capaciteit nodig, maar wel flexibel kunnen op- en afschalen? Welten voorziet opdrachtgevers van een continue instroom en doorstroom van financieel talent.

Tijdelijke inzet op projecten en piekmomenten

Voorzie je een piek in de werkzaamheden of komen er grote projecten aan? Schakel dan extra capaciteit in van tijdelijke finance professionals. Welten werft, selecteert, zorgt voor onboarding en opleiding.

Complete plug en play teams inclusief teamleads en coaches

Geen tijd om tijdelijke professionals in te werken, op te leiden en te begeleiden maar wel extra capaciteit nodig? Geen probleem! Welten levert complete en startklare teams inclusief teamleads en jobcoaches.

Onboarding en opleiden

Behoefte aan finance professionals die de laatste wet- en regelgeving kennen en over de juiste future skills beschikken? Wij hebben ze! De Welten Academy, powered by onze eigen opleider Dukers & Baelemans neemt met ervaren trainers, coaches en mentoren de onboarding, begeleiding en opleiding uit handen.

Deze opdrachtgevers gingen je voor

Onze werkwijze

1. Strategische personeelsplanning

We werken gezamenlijk aan voorspelmodellen van de flexibele schil; omvang, rollen en instroommomenten en verwachtingen zijn zo tijdig duidelijk.

2. Jouw uitvraag flexibele capaciteit

Jouw uitvraag kan op alle contactmanieren inclusief portals binnenkomen, registeren we en is de start van onze dienstverlening.

3. Netwerk/ pool-check beschikbaarheid

We controleren binnen 4 uur de beschikbaarheid in de pools en ons netwerk. Zo weten we snel of aanvullende recruitmentinzet nodig is.

4. 6-staps-recruitmentaanpak

Mocht de pool onvoldoende beschikbaarheid hebben, dan start onze geïntegreerde offline en online recruitmentaanpak.

5. Intake, interview en assessment kandidaten

Onze wervingskanalen leveren meer dan 5.000 sollicitanten op per jaar. Ons datagedreven en mensgericht selectiebeleid zorgt ervoor de best passende kandidaten worden geselecteerd.

6. Kandidaten voorstellen

Matchers maken de perfect match en stellen alleen passende kandidaten voor.

7. Keuze kandidaten

Je kiest de best passende kandidaten.

8. Onboarding en opleiding kandidaten

Welten kan de gehele opleiding en onboarding voor jou regelen.

9. Start HR-cyclus

Na de start van de finance professional, start onze HR cyclus waarin we evalueren, inspireren, opleiding en binden en boeien.

10. Doorstroom naar opdrachtgever

De laatste stap is de doorstroom naar jouw organisatie. Hierover maken we heldere afspraken vooraf.

Wil je ook vooruit?

Let’s meet. Wil je graag meer weten over onze dienstverlening? Of ben je benieuwd wat Welten voor jou kan betekenen? Vul dan onderstaand contactformulier in met jouw specifieke vraag, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

"*" geeft vereiste velden aan

Toestemming*