Event Autumn of AI en WTP
  • Home /
  • Nieuws /
  • Terugblik: Autumn of AI & WTP event bij Welten

Terugblik: Autumn of AI & WTP event bij Welten

Op donderdag 3 oktober vond ons Autumn of AI & WTP-event plaats. Dit event stond in het teken van de ontwikkelingen rondom Artificial Intelligence in de financiële dienstverlening én we stonden stil bij de Wet Toekomst Pensioenen.

AI in Finance: de toekomst is nu

Wiemer van der Veur trapte de avond af met zijn sessie over Artificial Intelligence in Finance. Hij liet zien hoe AI de financiële sector transformeert en welke kansen dit biedt voor onze Interim Professionals. Met praktijkvoorbeelden werd duidelijk hoe AI ons kan helpen om repetitieve taken te automatiseren, zodat er meer tijd overblijft voor complexere vraagstukken. Wiemer benadrukte dat AI vooral een hulpmiddel is om slimmer te werken en meer waarde toe te voegen in onze dagelijkse werkzaamheden.

Bijvoorbeeld, in de hypotheekverwerking kan AI worden ingezet om standaarddocumenten automatisch te analyseren en verwerken. Dit bespaart onze professionals niet alleen uren aan handmatig werk, maar zorgt ook voor minder fouten. Daardoor kan er meer aandacht gaan naar het begeleiden van klanten in het complexere adviestraject, wat de klanttevredenheid verhoogt.

Wet Toekomst Pensioenen: kansen voor finance professionals

Na de sessie over AI was het de beurt aan Mark Jordens, die zijn inzichten deelde over de Wet Toekomst Pensioenen (WTP). Mark legde uit wat deze nieuwe wet betekent voor de financiële sector en welke rol onze professionals kunnen spelen in de transitie.

De WTP biedt kansen voor finance professionals die zich willen specialiseren in pensioenadministratie en -advies. Met de invoering van de nieuwe regels zal er meer vraag zijn naar experts die pensioenregelingen kunnen vertalen naar begrijpelijke oplossingen voor zowel werkgevers als werknemers. Bedrijven kunnen nu al beginnen met het aanpassen van hun pensioenbeleid om tijdig aan de nieuwe wetgeving te voldoen, wat hun concurrentiepositie versterkt en compliance-risico’s verkleint.

Verbinding en waardering

Naast de inhoudelijke sessies was er ook ruimte voor een bijzonder moment: Sander Maas vierde zijn 25-jarig jubileum als Interim Professional bij Welten. Een mooie mijlpaal waar we samen bij stil stonden. De aansluitende borrel bood volop gelegenheid om bij te praten, nieuwe collega’s te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen. Een leerzaam event die de gelegenheid gaf om onze onderlinge band te versterken!

Samen bouwen aan de toekomst

Dank aan iedereen die aanwezig was en deze avond tot een succes maakte! Dankzij de interessante sessies en een sterke opkomst kijken we terug op een geslaagd evenement. We kijken uit naar de volgende bijeenkomst, waar we opnieuw samen kennis en ervaringen zullen delen!