Portretfoto Ervaringsverhaal Tess Krijnen Medewerker Bijzonder Beheer
  • Home /
  • Nieuws /
  • Van Diëtist tot Medewerker Bijzonder Beheer: Het verhaal van Tess

Van Diëtist tot Medewerker Bijzonder Beheer: Het verhaal van Tess

Tijdens perioden van inflatie en hoge rentetarieven, worstelt een groeiend aantal huishoudens met betalingsachterstanden. Voor Tess Krijnen staat het helpen van mensen met betalingsachterstanden centraal. Als Medewerker Bijzonder Beheer assisteert ze klanten met hypotheekachterstanden bij het opstellen van een herstelplan.

De reis van voeding en diëtiek naar Medewerker Bijzonder Beheer

Tess begon haar carrière met een oorspronkelijke achtergrond in Voeding en Diëtetiek, maar merkte al snel dat dit niet bij haar paste. Haar zoektocht naar werk in de banksector bracht haar bij Welten. Hier vond ze haar plek als Medewerker Bijzonder Beheer bij Nationale-Nederlanden. In deze functie gaat ze actief in gesprek met klanten die tot twee maanden hypotheekachterstand hebben. Ze probeert zo gezamenlijk een betalingsregeling te treffen.

Tess reflecteert: “Ik wist dat ik geen diëtist wilde worden en toen ben ik via via bij Welten terechtgekomen. Na een introductie bij Welten werd ik de volgende dag gebeld voor een tweede gesprek op het kantoor in Den Bosch. Ik voelde me gelijk thuis en dat goede gevoel was wederzijds.”

Maatschappelijke bijdrage leveren in de financiële dienstverlening

In haar rol als Medewerker Bijzonder Beheer bij Nationale-Nederlanden is Tess’ inzet duidelijk merkbaar. Ze helpt klanten met hypotheekachterstanden door persoonlijke gesprekken te voeren en oplossingen op maat aan te bieden. Ze merkt dat klanten in eerste instantie gespannen reageren op haar telefoontjes, maar later opgelucht zijn dat er hulp beschikbaar is.

“Ik kan met mijn werk mensen helpen en dat vind ik heel leuk. Ik merk dat de klant het spannend vindt als ik bel, maar uiteindelijk ook blij en opgelucht is dat ik iets voor hen kan betekenen. Daar word ik oprecht blij van.”

”Voor deze opdracht was ik Hypotheekacceptant. Ik vind het leuk dat ik nu binnen een andere tak werk in dezelfde branche. Ik vond de functie van Hypotheekacceptant ook heel leuk en interessant, maar kwam er toen achter dat ik het maatschappelijke stuk in finance net wat leuker vind. Ik ben hier over in gesprek gegaan met mijn Manager Detachering en zij heeft mij geholpen aan een nieuwe opdracht die beter bij mij past.”

Je volgt trainingen bij Welten waarin je onder andere leert hoe je met klanten omgaat.
Portretfoto Ervaringsverhaal Tess Krijnen Medewerker Bijzonder Beheer
Tess Krijnen

Medewerker Bijzonder Beheer

De Manager Detachering als drijvende kracht voor Interim Professionals

De Interim Professionals (IP’er) van Welten hebben minimaal een keer per maand contact met hun Manger Detachering. De manager staat altijd klaar voor de IP’er, of het nu gaat om praktische zaken, de persoonlijke ontwikkeling of zaken die spelen in het privé leven van de IP’er.

“Eens in de maand heb ik een gesprek met de Manager Detachering en dan hebben we het over hoe het met mij gaat en hoe de opdracht verloopt. Of ik het nog naar mijn zin heb bij de opdrachtgever en wat zij voor mij kan betekenen qua ontwikkeling.  Zo’n periodiek gesprek is dus heel fijn om te hebben.”

Luistervaardigheden: De kern van effectieve klantondersteuning

Tess benadrukt dat luistervaardigheden van cruciaal belang zijn in haar werk. Inzicht krijgen in de situatie van de klant en de juiste vragen stellen tijdens gesprekken zijn essentieel om passende oplossingen te kunnen bieden. Ze erkent dat klanten vaak meer zorgen hebben dan ze aanvankelijk uiten.

“Die vaardigheden heb ik vooral geleerd door het gewoon te doen en in het diepe te springen. Je hebt vanaf dag een al klantcontact en je volgt ook trainingen bij Welten waarin je onder andere leert hoe je met klanten omgaat. Ook leer je hoe je omgaat met weerstand binnen schuldenproblematiek, ook omdat er veel schaamte kan zijn bij de klant.”

Voortdurende persoonlijke ontwikkeling in de Financiële Sector

Tess waardeert het belang van voortdurende persoonlijke ontwikkeling. Ze heeft haar weg gevonden van diëtist in spé tot Medewerker Bijzonder Beheer en streeft ernaar om door verschillende opdrachten te ontdekken wat ze echt leuk vindt binnen de financiële sector. Haar wens is om te blijven leren en zich verder te ontwikkelen binnen haar rol via de opleidingen van het interne opleidingsinstituut Dukers & Baelemans.

Ook een carrière-switch maken?

Tess heeft net als een hoop andere professionals een carrière-switch gemaakt naar de financiële sector via Welten. Ben jij ook toe aan verandering? Let’s connect en join the Slash Forward Society.

“Ga gewoon het gesprek aan met Welten. Er zijn zoveel mogelijkheden.”
Thumbnail Portretfoto Ervaringsverhaal Tess Krijnen Medewerker Bijzonder Beheer

Ook aan de slag als
Medewerker Bijzonder Beheer?