Outsourcing Proud FX
  • Home /
  • Nieuws /
  • Welten verkoopt outsourcingstak aan Proud FX

Welten verkoopt outsourcingstak aan Proud FX

Per 28 juni 2019 heeft Proud FX, bestaande uit een aantal Nijmeegse ondernemers, waaronder voormalig eigenaar van Capter, Michiel Koopman, de bedrijfstak Capter, sinds 2018 handelend onder de naam Welten Projecten, overgenomen van de Welten Groep. Voor beide partijen is dit een strategische keuze en een kans om zich sterker te positioneren in de markt.

Welten – Expert in financiële dienstverlening

Welten is al jaren een bekende speler in de financiële sector. Vanuit de Welten Groep biedt Welten financieel dienstverleners oplossingen op het gebied van interim capaciteit (Welten Interim Capaciteit), opleidingen voor financieel professionals (Dukers & Baelemans) en managed in- en outsourcingsoplossingen (Welten Projecten). De intensieve samenwerking tussen de verschillende bedrijfsonderdelen heeft geleid tot de uitrol van succesvolle proposities voor financieel dienstverleners.

Proud Experts – Expert in managed outsourcing

Proud Experts, per 28 juni de nieuwe naam van Capter, blijft zich richten op het overnemen van front-, mid- en backoffice activiteiten in de vorm van managed outsourcing. Proud Experts heeft als doel om deze bedrijfsprocessen efficiënter in te richten en een waardevolle bijdrage te leveren aan een unieke klantreis. Daarbij ligt de focus op optimalisatie en innovatie van dienstverlening.

Intensieve samenwerking vanuit een gerichte focus

Door de overname van Welten Projecten door Proud Experts verwachten beide partijen hun positie in de markt te versterken. “Ik ben ontzettend trots en blij om de kans te krijgen om dit mooie bedrijf, samen met mijn medecompagnons en ondernemers Ivo van Zuidam, Aljosja Vos en Jack van Poll, verder te ontwikkelen. Proud Experts is een bedrijf met een heel goed track record in de markt, mooie klanten en medewerkers met hoogwaardige expertise in hun vakgebied. We willen deze competenties uiteraard behouden en verder uitbouwen. Daarnaast is het doel om met onze strategisch partner Proud Nerds de huidige strategie uit te bouwen. Proud Experts is naast een managed outsourcing organisatie ook een echte Customer Experience (CX) club. Proud Nerds zit juist op het vlak van de User Experience (UX). We zijn ervan overtuigd dat een Full Experience (FX) dienstverlening, UX+CX in balans, de toekomst heeft. Uiteraard blijven we binnen de financiële dienstverlening ook samenwerken met Welten en Dukers & Baelemans”, aldus Michiel Koopman, algemeen directeur van Proud Experts.

Welten blijft zich richten op het bieden van interim capaciteitsoplossingen en opleidingen voor de Nieuwe Financieel Professionals vanuit haar expertise in de financiële sector onder de labels Welten en Dukers & Baelemans. “Ontwikkelingen als digitalisering, toenemende wet- en regelgeving en technologische innovaties leiden tot heroriëntatie en transformatie van de financiële sector. Dit vergt andere competenties van de financieel professional. Welten speelt hierop in door het bieden van opleidings- en interim capaciteitsoplossingen op het gebied van complexe financiële dienstverlening, compliance, Customer Due Diligence, (financiële) duurzaamheid en ‘agile’ werken. Vanuit een gerichte focus en door de intensieve samenwerking met Proud Experts kunnen wij ook in de toekomst blended oplossingen aan financiële dienstverleners aanbieden en ze daarmee volledig ontzorgen”, aldus Chris Baelemans, CEO van Welten.