Marktleider
bancaire sector

Uitdagende finance
carrières

Preferred supplier
grote finance merken

1.000+ like
minded Weltenaren

Onderdeel van
Welten Groep

Welten is onderdeel van de Welten Groep, waartoe ook Dukers & Baelemans behoort.

Met deze krachtenbundeling zijn we de enige finance detacheerder in Nederland die zowel bemiddelt en opleidt in eigen huis op zijn eigen leerplatform en met eigen en op maat gemaakte leercontent.

Carrièrepaden en ontwikkelpaden komen letterlijk samen in de Welten Groep en dat zorgt voor een versnelling en een voorsprong voor onze professionals en onze opdrachtgevers.

 

 

Kernwaarden Welten Groep

Baanbrekend

Welten Groep vindt onalledaagse manieren om de kwaliteit van de financiële dienstverlening te optimaliseren. Omdat we vakmanschap en aanpassingsvermogen voorop plaatsen in alles wat we doen, creëren we duurzame carrières voor professionals.

Ontwikkelend

Progressie is wat ons drijft. We kijken vooruit en gaan geen uitdaging uit de weg om het morgen nog beter te doen dan vandaag. We zorgen dat financiële professionals en organisaties de beste versie van zichzelf worden.

Inspirerend

We zitten boordevol met ideeën, zijn nieuwsgierig, creatief en denken in mogelijkheden. Onze HR-oplossingen inspireren anderen en werken aanstekelijk. We stoppen niet voordat wij onze beloften aan opdrachtgevers en professionals realiseren.

Onze geschiedenis

2023 / BOLD People en Carriecafe gaan verder onder de merknaam Welten

BOLD People en Carrierecafe Detachering worden eind 2023 volledig gefuseerd in de Welten Groep en gaan verder onder de merknaam Welten. De naamswijziging is onderdeel van de aangescherpte positionering van Welten en heeft tot doel om de toegevoegde waarde voor professionals en opdrachtgevers in de finance sector te vergroten.

2022 / Straco neemt Welten Groep over van One Two Capital

De Belgische private equity groep Straco heeft per 30 december 2022 Welten Groep overgenomen van One Two Capital. Daarmee zet Welten Groep een volgende stap in haar groeistrategie, waarbij nadrukkelijk ook gekeken is naar aanpalende en Europese markten.

2022 / Overname Carrierecafe

In september 2022 verstevigden wij ons marktleiderschap door de overname van Carrierecafe Detachering. Door de overname zijn we de onbetwiste marktleider in het opleiden en detacheren van professionals in de financiële sector. Met de komst van Carrierecafe, groeien we uit naar ruim 1.000 financiële professionals.

2021 / Overname Bold People

Om onze positie te verstevigen, bundelen we eind 2021 onze krachten met Bold People. Bold People stond al even op ons lijstje met mogelijke versterkingen. Met deze krachtenbundeling bieden wij onze opdrachtgevers nog meer garanties op de instroom en duurzame inzetbaarheid van financieel talent en verstevigen we onze positie als full service HR-partner.

2021 / One Two Capital neemt belang in Welten Groep

Investeerder One Two Capital (OTC) verwerft een meerderheidsbelang in Welten Groep. Met de komst van OTC verbinden we een partner waarmee wij onze groeiambitie kunnen versnellen. Deze ambitie richt zich op het verder ontwikkelen van een platform-omgeving voor adaptieve professionals en uitbreiding van onze dienstverlening.

2020 / Start business line Business IT

De vakgebieden waarop Welten actief is, worden nog verder uitgebreid met het toevoegen van de business line Business IT. Business IT overbrugt het gat tussen de business processen en IT processen.

2020 / Start business line Compliance & Risk

Naast Financial Advisory & Operations wordt het vakgebied Compliance & Risk toegevoegd. Deze business line richt zich op de beperking van risico’s en aansluiting op bestaande wet- en regelgeving. Hierdoor dragen we bij aan een veilige en betrouwbare financiële samenleving.

2019 / Overname Welten Projecten

Welten Projecten (voorheen Capter) wordt overgenomen door ProudFX. Voor beide partijen is dit een strategische keuze en een kans om zich sterker te positioneren in de markt.

2014 / Fusie Dukers & Baelemans

Opleidingsinstituut Dukers & Baelemans wordt onderdeel van Welten Groep.

2012 / Capter wordt onderdeel van Welten

Door het toevoegen van klantcontactspecialist Capter is vanaf nu ook projectmatige sourcing onderdeel van onze diensten.

1995 / Uitbreiding diensten

Met de inzet van ervaren, gekwalificeerde financiële professionals breiden we onze dienstverlening uit.

1992 / Oprichting

Welten, opleidingsinstituut voor de financiële sector, wordt opgericht door Cees Welten.

De Welten Groep

Dukers & Baelemans

Dukers & Baelemans is in 1992 opgericht vanuit de ambitie om een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de financiële sector en de mensen die erin werkzaam zijn. In de afgelopen decennia heeft Dukers & Baelemans mede richting gegeven aan de ontwikkeling van het vakbekwaamheidsbouwwerk in de financiële sector en vele duizenden financieel professionals mogen opleiden en begeleiden.

Wij willen een klimaat creëren waarin onze collega's zich blijven ontplooien.
Portretfoto slash Chris Baelemans
Chris Baelemans

CEO Welten

Portretfoto slash Chris Baelemans

Ons hoofdkwartier in Den Bosch

Portretfoto slash Chris Baelemans

Dagelijks heerlijke gezonde lunches

Portretfoto slash Chris Baelemans

Inspirerende masterclasses

Portretfoto slash Chris Baelemans

Gezellige borrels

Portretfoto slash Chris Baelemans

Het feest van het jaar: Het Welten Feest!

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat er een goede werk- en privé balans is en dat er regelmatig momenten voor ontspanning zijn
Portretfoto slash Mieke
Mieke Vrijsen-Lathouwers

Recruiter

Lees het laatste Welten Nieuws

Wij houden je op de hoogte van wat er speelt in de financiële sector en binnen Welten. Bekijk het laatste nieuws, altijd relevant en direct uit het werkveld van onze professionals.

MVO en duurzaamheid

Welten draagt MVO en duurzaamheid een warm hart toe. Wij maken dit aantoonbaar via Stichting MVO-Register (voorheen: FIRA Extended report ‘Zilver’). Zo hechten wij bijvoorbeeld veel waarde aan goed werkgeverschap, het realiseren van een grote betrokkenheid onder onze werknemers, een flexibel mobiliteitsbeleid en een professioneel privacybeleid. Ben je benieuwd wat we op deze en andere gebieden precies doen? Bekijk dan onze MVO-rapportage.

Wij streven naar het naleven van alle geldende wetten op het gebied van mensenrechten, arbeidsomstandigheden, milieu en zakelijke integriteit en verwachten dit ook van onze leveranciers. Lees meer hierover in onze Gedragscode voor Leveranciers.

 

Portretfoto slash Helen

Wil je ook
vooruit?
Let's meet

We vertellen je graag meer over hoe we werken en hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen. Laat je gegevens achter en wij bellen jou terug. No strings attached.