vacature-werken-bij-welten
  • Home /
  • Nieuws /
  • Wat is detachering (en waarom kiezen voor Welten)?

Wat is detachering?
(en waarom kiezen voor Welten)?

Wat is detachering?

Je hebt er vast weleens van gehoord, maar wat betekent detachering nou precies? Detachering houdt in dat je in dienst bent bij een detacheringsbureau, zoals Welten, terwijl je tijdelijk aan de slag gaat bij een ander bedrijf, de opdrachtgever. Dat kan een project van een paar maanden zijn, maar ook voor een langere periode.

Bijvoorbeeld: stel je voor dat je als CDD Analist gaat werken bij detacheringsbureau Welten. Een grote bank heeft extra ondersteuning nodig voor een project vanwege de opkomst van cryptocurrencies. Jij wordt door Welten tijdelijk gedetacheerd bij die bank om hen te helpen met het analyseren van geldstromen. Na afloop van het project ga je weer terug naar Welten, klaar voor je volgende uitdaging bij een ander bedrijf.

Het mooie van detacheren is dat je ervaring opdoet bij verschillende bedrijven, zonder dat je continu van werkgever hoeft te wisselen. Zo bouw je snel een sterk cv op, vol met waardevolle ervaring bij toonaangevende bedrijven in de financiële sector. Voor opdrachtgevers is detachering ideaal, omdat ze snel over specialistische kennis kunnen beschikken, zonder iemand vast in dienst te nemen. Win-win voor beide partijen!

Verschil tussen detachering en uitzendbureaus

Er zit een groot verschil tussen detacheren en uitzenden, ook al worden de twee vaak door elkaar gehaald. Bij detachering heb je een vast dienstverband bij het detacheringsbureau. Je werkt voor een bepaalde periode bij een opdrachtgever, maar hebt altijd zekerheid van inkomen en arbeidsvoorwaarden, zelfs als er even geen opdracht is. Bij uitzenden werk je meestal voor kortere periodes en word je alleen betaald voor de uren die je daadwerkelijk maakt. Detachering biedt dus meer stabiliteit én afwisseling.

Hoe werkt detachering bij Welten?

Het proces van detacheren is eenvoudig. Je komt bij Welten in dienst en wij zorgen voor uitdagende opdrachten bij verschillende bedrijven die passen bij jouw talenten en ambities. Of je nu op zoek bent naar een kort project of een langere opdracht, jij blijft altijd verbonden met Welten. Wij regelen jouw salaris, arbeidsvoorwaarden en bieden volop kansen voor professionele én persoonlijke ontwikkeling.

Gedetacheerd werken betekent dat je steeds bij nieuwe bedrijven werkt, maar altijd met de zekerheid van je contract bij Welten. Dit betekent dat je je kunt blijven ontwikkelen door te werken aan interessante projecten zonder de onzekerheid van een tijdelijke aanstelling.

Wat zijn de voordelen van detachering?

Werken via een detacheerder heeft veel voordelen. Hieronder zetten we de belangrijkste op een rij:

  • Zekerheid 👉 Je hebt altijd een vast contract en salaris, ook als je tijdelijk tussen opdrachten in zit.
  • Afwisseling en uitdaging 👉 Je werkt bij verschillende bedrijven, wat zorgt voor een brede ervaring en steeds weer nieuwe uitdagingen.
  • Professionele groei 👉 Door verschillende opdrachten op te pakken, bouw je snel kennis op binnen uiteenlopende functies en sectoren. Dit geeft jou een voorsprong op de arbeidsmarkt.
  • Ondersteuning en begeleiding 👉 Bij Welten sta je er nooit alleen voor. Wij bieden coaching, trainingen en persoonlijke begeleiding om je te helpen je doelen te bereiken.

Wat zijn de nadelen van detachering?

Je zult je ook afvragen wat de nadelen van detacheren zijn en of dit iets voor jou is. Als je via detachering aan de slag gaat, dan kun je de volgende uitdagingen verwachten. Spoiler alert 📣: ze zullen je als persoon sterk laten groeien!

  • Aanpassingsvermogen 👉 Bij elke nieuwe opdracht moet je je opnieuw inwerken en aanpassen aan een nieuwe werkomgeving en collega’s. Dit kan soms tijd kosten, maar het helpt je om flexibel en veerkrachtig te worden.
  • Tijdelijke verbinding 👉 Omdat je weet dat je tijdelijk bij een bedrijf werkt, kan het moeilijker zijn om je volledig verbonden te voelen met de langetermijndoelen en projecten van de organisatie. Dit biedt echter de kans om je te focussen op het leveren van waarde op korte termijn.
  • Relatiebeheer 👉 Je moet relaties onderhouden met zowel je detacheerder als de opdrachtgever. Dit kan soms complex zijn, maar het leert je om effectief te communiceren en je netwerk te beheren.
  • Projectovergangen 👉 Het wisselen tussen verschillende projecten en bedrijven kan uitdagend zijn, maar het biedt ook de mogelijkheid om diverse ervaringen op te doen en je aanpassingsvermogen te versterken.

Daarom kiezen voor Welten

Bij Welten gaat het niet alleen om de juiste opdracht vinden. Wij investeren in jouw ontwikkeling. Wat maakt Welten anders dan andere detacheringsbureaus?

  • Persoonlijke begeleiding: Jij staat centraal. We kijken samen naar je ambities en zorgen dat je opdrachten krijgt die aansluiten bij jouw loopbaanplannen. Je hebt een persoonlijke coach die je begeleidt bij elke stap.
  • Opleidingsmogelijkheden: Via ons opleidingsinstituut Dukers & Baelemans krijg je toegang tot de beste opleidingen in de financiële sector. Kosteloos, want jouw ontwikkeling is onze prioriteit.
  • Sterk netwerk: Je doet ervaring op bij toonaangevende bedrijven in de financiële sector, wat je carrière een flinke boost geeft.
  • Vooruitstrevend: Welten denkt vooruit. We bereiden je voor op de toekomst met de nieuwste kennis en vaardigheden, zodat jij altijd een stap voor bent in de markt.

Detachering en jouw toekomst

Detacheren bij Welten biedt jou de kans om jouw carrière vorm te geven zoals jij dat wilt. Of je nu net bent afgestudeerd en je eerste stappen zet in de financiële wereld, of al wat ervaring hebt en op zoek bent naar nieuwe uitdagingen – bij Welten helpen we je groeien. Je werkt aan interessante opdrachten, bouwt je netwerk op en krijgt volop kansen om je kennis te vergroten.

Ben je klaar voor een veelzijdige carrière vol afwisseling en groei? Bij Welten helpen we jou de volgende stap te zetten. Laten we samen ontdekken hoe detachering jouw toekomst kan vormgeven!