Een carrière in de dynamische
pensioenmarkt

Er is een nieuwe pensioenwet aangenomen die het huidige pensioenstelsel op zijn kop gaat zetten, de Wet toekomst pensioenen (Wtp). De hervorming van het Nederlandse pensioenstelsel zorgt ervoor dat er de komende jaren enorm veel vraag is naar professionals in dit vakgebied. 

Ben je geïnteresseerd in pensioen vacatures en wil jij werken in de pensioenmarkt? Dan staan jou veelzijdige carrièrekansen te wachten. Ontdek hoe Welten je helpt met een start of verdere specialisatie van jouw loopbaan in de pensioenfonds vacatures 👇.

Weltenaren in het vakgebied
Pensioenen

Weltenaren in het vakgebied Pensioenen werken actief mee aan een financieel veilige toekomst van miljoenen Nederlanders. Veel mensen zijn zich niet dagelijks bewust van hun pensioen, waardoor onze professionals in pensioen vacatures zo belangrijk zijn. Ze zorgen voor financiële zekerheid, zowel nu als in de toekomst.

Ge-Weltenaren zijn werkzaam in uiteenlopende rollen. Van startersrollen als administratief werk tot aan specialistische pensioenadviseurs. Zet jij je eerste stappen in het uitdagende vakgebied Pensioenen of kies je voor Compliance & Risk? Welke route je ook kiest, bij Welten heb je de regie!

Word een expert in de pensioenbranche

Via Welten ga jij aan de slag bij verschillende opdrachtgevers die actief zijn in de pensioenbranche. Dit zijn voornamelijk de bekende banken en pensioenfondsen. Inmiddels zijn al tientallen Weltenaren werkzaam in de pensioenmarkt, en dit aantal blijft groeien! Wat jouw expertise ook is, de pensioenmarkt biedt volop mogelijkheden om jouw loopbaan te verrijken.

Iets voor jou?

Benieuwd naar een carrière in de pensioenmarkt? Bekijk hieronder een aantal van onze pensioen vacatures, en misschien wel jouw volgende stap!

Daarom werken bij Welten

Bij Welten staat jouw persoonlijke groeipad centraal. Je hebt de controle over de snelheid van je carrièreontwikkeling, en we motiveren je voortdurend om de beste versie van jezelf te worden. Samen met gelijkgestemden en onder begeleiding van deskundige coaches, werk je aan je doelen.

Ons opleidingscentrum, Dukers & Baelemans, voorziet je van de nodige kennis en vaardigheden, specifiek gericht op groei binnen de pensioenbranche. Ben je klaar om te beginnen? Jouw reis start vandaag!

Jouw carrièrepad

Traineeship

Als trainee hoef je je geen zorgen te maken over of je nu wel of geen werkervaring hebt. We hebben genoeg instapmogelijkheden met snelle leertrajecten. Je krijgt snel de basisvaardigheden onder de knie! Binnen 9 maanden kun je doorgroeien van het traineeship Pensioenen naar een van onze junior functies.

Junior

In deze fase ga je jezelf nog meer verdiepen in het vakgebied dat je interesseert. Je hebt toegang tot veel verschillende opdrachten en trainingsmogelijkheden binnen Pensioenen. Tijdens je junior-fase word je intensief begeleid. Na 12 maanden kun doorstromen naar een medior-positie.

Medior

Als medior worden je opdrachten en verantwoordelijkheden steeds uitdagender. Het is altijd mogelijk om een andere carrièreroute te verkennen. Er is altijd wel een Weltenaar die je voorging! Na 24 maanden kan je doorstromen naar senior.

Senior

Bij Welten geloven we dat zelfs mensen met ervaring altijd kunnen blijven leren en groeien. In de financiële wereld verandert alles voortdurend, en jij verandert mee. Wij verbinden je aan inhoudelijke opdrachten die matchen met jouw kennis en ervaring.

Bij deze organisaties ga je vooruit

Slash Forward jouw carrière met Welten

Wij gaan graag met jou in gesprek! Vul je gegevens in en onze recruiters nemen zo snel mogelijk contact met je op om jouw carrière binnen de pensioenbranche een vliegende start te geven.

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 64 MB.
*
Senior Professional | Werken bij Welten

Ben jij er klaar voor? Your Welten journey starts today!

Wil je meer informatie over wat Welten voor jou en jouw carrière kan betekenen? Neem dan contact op met Babette.

Welke kansen heeft de wet Wtp voor jouw carrière?

De overgang naar het nieuwe pensioenstelsel is complex en vereist een goede planning van banken en pensioenfondsen. Eén gemeenschappelijk pensioenfonds wordt namelijk opgesplitst in individuele persoonlijke potjes (het zogenaamde invaren). Dit zorgt voor nieuwe banen in bijvoorbeeld projectmanagement, back- en frontoffice.

 

Rollen waar je aan kunt denken:

– Medewerker Pensioenuitvoering

– Medewerker Klantenservice

– Projectmanager Pensioenen

In het nieuwe pensioenstelsel zal je pensioen sneller omhoog gaan als het goed gaat met de economie, maar ook sneller omlaag als de economie minder goed draait. Met andere woorden, je pensioen wordt meer beïnvloed door hoe de economie het doet.  Gelukkig zijn er regels in de nieuwe pensioenwet om financiële reserves te handhaven en schommelingen op te vangen, wat de zorgen van gepensioneerden moet verminderen.

 

Rollen waar je aan kunt denken:

– Pensioenspecialist
– Financieel Specialist
– Investment & Risk Consultant

In het nieuwe pensioenstelsel wordt het geld dat je maandelijks inlegt voor je pensioen echt van jou, ongeacht je leeftijd. Vroeger bouwde je pas laat in je carrière significant pensioen op, waardoor jongere generaties onbedoeld de oudere hielpen. Veranderen van baan of werkloosheid had grote gevolgen aan het einde van je carrière. De wet Wtp zorgt ervoor dat het pensioen beter past bij de moderne realiteit, waarin mensen niet hun hele leven bij één werkgever blijven.

 

Rollen waar je aan kunt denken:

– Financieel Adviseur 

– Pensioenadviseur 

– Financieel Planner

Een nieuwe wet betekent andere regels. Voor banken en pensioenfondsen betekent dit dat ze moeten blijven investeren in mensen die op de hoogte zijn van alle regels rondom de wet Wtp. Ze moeten experts inhuren om deze regels en voorschriften te begrijpen en te volgen, wat kan zorgen voor meer werk in de financiële sector op het gebied van onder andere Compliance & Risk.

 

Rollen waar je aan kunt denken:

– Compliance Officer

– Risk Manager 

– Pensioenjurist

Zonder twijfel dat technologie en automatisering een ontzettend belangrijke rol gaan spelen bij de transitie naar het nieuwe pensioenstelsel. De overgang naar en het beheren van miljoenen persoonlijke pensioenpotjes zal het uiterste vragen van de systemen van pensioenfondsen en banken. Dit kan leiden tot de ontwikkeling en implementatie van nieuwe technologische oplossingen en systemen, wat resulteert in meer IT-gerelateerde banen.

 

Rollen waar je aan kunt denken:

– Systeemanalist Pensioenen

– Business Analist

– IT & Risk Consultant

Recente vacatures
in Pensioenen