Charlene Grout | Werken bij Welten
  • Home /
  • Nieuws /
  • Eens een Weltenaar, altijd een Weltenaar

Succesverhaal van Charlene Gout: Projectmanager Pensioenen bij Welten

Eens een Weltenaar, altijd een Weltenaar

Althans, niet voor niets kwam Charlene Gout terug als trouwe Weltenaar, nadat zij direct bij de opdrachtgever in dienst was getreden. “Het voordeel van werken bij Welten is toch wel de vrijheid die je hebt om makkelijk binnen of bij een andere opdrachtgever een ander vakgebied te kunnen ontdekken.”

Na haar studie Belastingrecht aan de Universiteit van Leiden, startte Charlene als trainee bij Welten. Na een uitstapje bij de opdrachtgever zag ze in dat het werken als interim professional haar meer vrijheid biedt en besloot ze daarom terug te keren naar Welten.

“Ik heb sinds ik terug ben twee opdrachten gehad en bij één opdrachtgever wel meerdere plekken binnen het bedrijf gezien. Dat beviel eigenlijk wel goed, dus die opdrachten zijn steeds verlengd. Toen ik merkte dat ik wel weer toe was aan iets nieuws, een nieuwe omgeving en nieuwe collega’s, heb ik dit aangegeven bij mijn Manager Detachering en hebben we gezocht naar een nieuwe opdracht.”

“Een mooie herinnering aan mijn eerste opdracht was dat ik het vertrouwen kreeg om voortrekker te zijn van de projectgroep van vijftien Weltenaren. Hierdoor kreeg ik gelijk veel verantwoordelijkheden die eigenlijk niet binnen het project waren ingecalculeerd. Ik vond het echt tof dat ik dat vertrouwen kreeg. Uiteraard is dat project succesvol afgerond.” 

Charlene is goud waard

Charlene werkt nu met veel plezier als Projectmanager Pensioenen. Vooral met de verandering van het Pensioenstelsel zijn professionals als Charlene goud waard. Wat houdt haar werk in? Dit is wat zij erover verteld tegen haar vrienden:

“Als mijn vrienden mij vragen naar mijn werk, dan vertel ik over de afwisseling die ik heb in mijn baan en dat ik het ook leuk vind om me steeds in een ander stukje van de financiële dienstverlening te verdiepen. Wat ik erg gaaf vind, is dat ik bij elke opdracht die ik doe steeds weer een stukje waarde kan toevoegen en er op die manier ook weer voor mijn collega’s kan zijn.” 

Voordat Charlene aan de slag ging in de richting van Pensioenen, heeft ze als Procesmanager gewerkt in het gebied van betalingsverkeer en schadeverzekeringen. Dankzij deze verschillende opdrachten heeft zij een goed beeld gekregen in de mogelijkheden binnen haar vakgebied Financial Advisory & Operations en heeft ze nu duidelijker voor ogen welke richting ze op wil binnen Business Banking. 

De Manager Detachering staat voor je klaar

Charlene vertelt dat ze moest wennen tijdens haar eerste opdracht, omdat alles nieuw is en zij niet helemaal wist wat ze kon verwachten. “De eerste dagen werd daar gelukkig veel aandacht aan besteed en je werd goed meegenomen in wat je staat te wachten en wat er van je wordt verwacht. Ik kon het erg waarderen dat er altijd een buddy beschikbaar is voor al mijn vragen, zowel bij Welten als bij de opdrachtgever. Ik kan altijd terecht bij mijn Manager Detachering en mijn medetrainees. Er is altijd wel iemand die klaar staat om de helpende hand te bieden.” 

“De rol die mijn Manager Detachering heeft is dat hij met mij meekijkt naar wat ik nodig heb. Ik vind het heel fijn dat hij daar zelf actief naar vraagt en niet wacht tot ik contact opneem. Samen maken we een plan voor mijn ontwikkeling en wensen. Die samenwerking is gewoon echt heel fijn.” 

“Wat ik leuk vind aan mijn opdracht is de verantwoordelijkheden en het vertrouwen dat ik krijg. Daarnaast leer ik veel over het pensioenstelsel.”
Charlene Grout | Werken bij Welten
Charlene Gout

Projectmanager Pensioenen

Welke vaardigheden heb je nodig als Projectmanager Pensioenen? 

“Belangrijke vaardigheden zijn dat je makkelijk contact kunt leggen met mensen, dat je vragen durft te stellen, dat je met een open blik naar je werk toe gaat en dat je ook echt verder durft te kijken dan wat er aan de oppervlakte ligt.” 

“Wat ik leuk vind aan mijn opdracht is de verantwoordelijkheden en het vertrouwen dat ik krijg. Daarnaast leer ik veel over het pensioenstelsel. Dat was voor mij nog nieuw. Wetende dat er veel gaat veranderen de aankomende jaren, was er geen mooier moment om deze opdracht te krijgen. Daar ben ik heel erg blij mee.” 

Waarom werken bij Welten? 

“Wat ik erg leuk vind bij Welten is dat de ontwikkeling echt centraal staat. Het is geen ondergeschoven kindje, maar je wordt echt vanaf het eerste moment al gevraagd waarin jij je wil ontwikkelen. Je wordt gevraagd naar wat belangrijk is voor jou. En dan wordt er meegekeken naar hoe je die doelen kunt bereiken. Daarnaast vind ik het heel fijn hoe de onderlinge sfeer is tussen collega’s. Er worden borrels georganiseerd en dan is het eigenlijk net alsof je met je vrienden in de kroeg staat.

Charlene is een van de vele Ge-Weltenaren in hart en nieren. Wil jij net als Charlene ook glans geven aan jouw carrière? Laten we dan snel met elkaar in contact komen.

Succesverhaal van Charlene Gout: Projectmanager Pensioenen bij Welten
Charlene Grout | Werken bij Welten

Ook aan de slag in het vakgebied Pensioenen?

In ons Traineeship Pensioenen leer je alles over het nieuwe pensioenstelsel, zowel de technische kant als de regels eromheen. Daarnaast leer je hoe je al deze informatie kunt gebruiken om jouw klanten van praktisch advies te kunnen voorzien. 

Slash forward
word een Weltenaar