Lieke Mathijssen | Werken bij Welten
  • Home /
  • Nieuws /
  • Lieke’s reis: van trainee tot Manager Detachering

Lieke's Reis: van trainee tot begeleider van toekomstige professionals

Lieke’s reis van trainee tot manager detachering

In de wereld van Welten is er één naam die opvalt: Lieke Mathijssen. Met haar 28 jaar heeft ze een indrukwekkende reis afgelegd binnen Welten, waar ze in 2017 als interim professional met het traineeship begon. Nu, als Manager Detachering, is ze de drijvende kracht achter de groei en ontwikkeling van nieuwe interim professionals, met een focus op trainees.

Lieke’s weg naar Welten begon met een innerlijke zoektocht. Ze studeerde af zonder een duidelijk carrièrepad in gedachten, maar dankzij de aanmoediging van haar moeder, die al jaren bij de Rabobank werkte, ontdekte ze de financiële wereld als een veelbelovende optie. Met de steun van haar moeder en het netwerk van Welten-collega’s begon Lieke haar reis bij het bedrijf.

Begeleiding op maat: Lieke’s recept voor succes

Binnen Welten vond Lieke een perfecte balans tussen haar persoonlijke ambities en professionele ontwikkeling. Haar rol als Manager Detachering stelt haar in staat om trainees en interim professionals te begeleiden, waarbij ze hen helpt hun potentieel te realiseren. “Mijn rol is om als eerste aanspreekpunt te fungeren voor mijn interim professionals, vooral de trainees,” vertelt Lieke. Ze benadrukt hoe ze niet alleen kijkt naar hun huidige opdrachten, maar ook naar hun ambities en toekomstige doelen.

Het is geweldig om hen te zien doorstromen naar opdrachten waar ze echt van dromen
Lieke Mathijssen | Werken bij Welten
Lieke Mathijssen

Manager Detachering

Hoe Lieke’s passie voor ontwikkeling leidt tot bloeiende trainees

Eén van Lieke’s grootste drijfveren is het zien van de groei van haar interim professionals. Ze deelt trots verhalen over trainees die dankzij haar begeleiding hun weg vinden. “Het is geweldig om hen te zien doorstromen naar opdrachten waar ze echt van dromen,” zegt ze met een glimlach.

De reis is niet zonder uitdagingen. Lieke erkent de noodzaak om flexibel te zijn, vooral als het gaat om het aanpassen aan veranderingen zoals de post-COVID werkomgeving. Daarnaast is ze een fervent voorstander van het verkennen van de brede mogelijkheden binnen de financiële dienstverlening. “Er zijn zoveel meer facetten dan je denkt,” merkt ze op, en moedigt anderen aan hun horizon te verbreden en niet vast te houden aan één specifiek vakgebied.

Bouwen aan carrières

Met haar schat aan ervaring en empathisch vermogen benadrukt Lieke dat luisteren essentieel is in haar rol. Ze combineert haar inzicht in de behoeften van interim professionals met haar kennis van de financiële sector om de juiste begeleiding en ondersteuning te bieden. Ze is niet alleen een manager, maar ook een mentor en een vertrouwde bron van advies.

Ontwikkeling in actie: Lieke’s leiderschapsreis

Wat Lieke het leukst vindt aan haar tijd bij Welten is het contact met collega’s en interim professionals. Ze is enthousiast over de mogelijkheden die Welten biedt voor persoonlijke ontwikkeling. Haar eigen reis, van trainee tot manager, is een levend bewijs van het potentieel dat binnen het bedrijf ligt voor degenen die bereid zijn zichzelf te laten zien en te groeien.

Lieke’s verhaal is er één van empowerment, groei en toewijding aan zowel haar collega’s als haar vakgebied. Haar reis binnen Welten inspireert anderen om hun eigen weg te vinden en hun potentieel in de financiële dienstverlening te realiseren.

Het verhaal van Manager Detachering van Lieke Mathijssen
Lieke Mathijssen | Werken bij Welten