Wat is Compliance & Risk?

Het vakgebied Compliance & Risk (C&R) voert de strijd tegen financiële criminaliteit in de bancaire sector met als doel het voorkomen van witwaspraktijken en terrorismefinanciering. Experts zoals CDD (Customer Due Diligence) Analisten, Anti-Money Laundering Analisten en Quality Checkers houden zich dagelijks bezig met het identificeren, beoordelen en beheersen van risico’s om de integriteit van de bank te beschermen, te voldoen aan regelgeving en de financiële stabiliteit te waarborgen.

Compliance draait om het naleven van wet- en regelgeving om integriteit te waarborgen. Riskmanagement richt zich op het beheersen van financiële risico’s voor stabiliteit. Op het gebied van Compliance & Risk staat de technologische vooruitgang nooit stil. En helaas weten criminelen dat ook. Het vakgebied verandert daardoor voortdurend en staat onder continue belangstelling van De Nederlandsche Bank (DNB) en de AFM. En dat is maar goed ook.

Aan deze rollen kun je denken

CDD/KYC analist

Als CDD/KYC Analist controleer jij of bedrijven of particuliere personen hun bankrekening niet gebruiken voor criminele doeleinden. Op zoek naar een spannende job? Dan is dit zeker wat voor jou!

Anti-money laundering analist

Als AML Analist doe je onderzoek naar signalen die duiden op criminele praktijken. Zo houd jij je bezig met afwijkend betaalgedrag bij zakelijke en particuliere klanten. Dit is vooral het voorbereidende werk van de CDD Analist.

Quality checker CDD

Als Quality Checker KYC/CDD ben jij het eindstation van de afdeling Customer Due Dilligence. Het is aan jou de taak om de kwaliteit van de reviews van CDD/KYC Analisten te monitoren.

CDD klantcontact specialist

De CDD Klantcontact Specialist is het eerste aanspreekpunt van de klant. Dit is een hele goede stap om de wereld van Customer Due Dilligence te leren kennen!

Recente vacatures in
compliance & risk

Ben jij er klaar voor? Your journey starts today!

Ontdek jouw groeipad in Compliance & Risk bij Welten.