Wat is Compliance & Risk?

Het vakgebied Compliance & Risk (C&R) voert de strijd tegen financiële criminaliteit in de bancaire sector met het voorkomen van witwaspraktijken en terrorismefinanciering als doel. Onze CDD (Customer Due Diligence)/ KYC (Know Your Customer) Analisten, Anti-Money Laundering Analisten en Quality Checkers houden zich dagelijks bezig met het identificeren, beoordelen en beheersen van risico’s. Zo beschermen we de integriteit van de bank, ondersteunen we bij het voldoen aan strenge regelgeving en waarborgen we de financiële stabiliteit.

Waar staat de naam Compliance & Risk dan precies voor? Compliance draait om het naleven van wet- en regelgeving om de integriteit te waarborgen. Riskmanagement richt zich op het beheersen van financiële risico’s voor stabiliteit. Op het gebied van Compliance & Risk staat de technologische vooruitgang nooit stil. En helaas weten criminelen dat ook. Het vakgebied verandert daardoor voortdurend en staat onder continue belangstelling van De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM). En dat is maar goed ook.

Weltenaren als Financial Crime Fighters

Geschat wordt dat jaarlijks tenminste 16 miljard euro wordt witgewassen in Nederland. Weltenaren werkzaam in het vakgebied Compliance & Risk zorgen samen met onze opdrachtgevers voor een veilige en betrouwbare financiële dienstverlening en zijn dus onmisbaar voor onze samenleving! We noemen ze ook wel onze Financial Crime Fighters.

Van de Weltenaren die in dit expertisegebied werken, gaat het hart sneller kloppen als ze zeker weten dat alles verloopt volgens de afspraken en wet- en regelgeving. Hun doel is om ervoor te zorgen dat er geen verdachte of criminele geldstromen meer door de economie lopen. 

Iets voor jou?

Klinkt dit als muziek in de oren? Dan is een carrière binnen Compliance & Risk écht iets voor jou. ⬇️

Jouw carrière-avontuur in Compliance & Risk bij Welten

Weltenaren banen zich een weg door hun eigen toekomst. Je bepaalt zelf het tempo, maar we blijven je wel constant uitdagen om de beste versie van jezelf te worden. Omring je met like minds en coaches die je ontwikkeling stimuleren en monitoren. We wapenen je met kennis, tools en vaardigheden via ons eigen opleidingscentrum, Dukers & Baelemans. In een tijdsbestek van vier jaar zorgen we zo voor vijf volgende carrièrestappen in banen en opdrachten. Ben jij er klaar voor? Your journey starts today! 

Jouw carrièrepad

Traineeship

Als trainee maakt het niet uit of je wel of geen ervaring hebt. Wij hebben voldoende startposities met steile leercurves. Je haalt de benodigde startkwalificaties in no time! Binnen 9 maanden stroom je door van het traineeship C&R naar een van onze junior posities.

Junior

Tijdens deze stap ga je je verder specialiseren in de richting die bij je past. Voor je ligt een werkveld met talloze posities en een uitgebreid ontwikkelpakket per functie. We begeleiden je intensief. Na 12 maanden stroom je door naar een medior rol.

Medior

Als medior worden je opdrachten en verantwoordelijkheden steeds complexer. Het is altijd mogelijk om een andere carrièreroute te verkennen. Er is altijd wel een Weltenaar die je voorging! Na 24 maanden kan je doorstromen naar senior.

Senior

Op dit niveau ken je de veranderlijke financiële wereld als geen ander. Je beseft je dus dat het noodzakelijk is om jezelf te blijven ontwikkelen. Wij bieden je alle kans om je opgedane kennis te delen en nieuwe te vergaren met uitdagende opdrachten.

Bij deze organisaties ga je vooruit

Slash Forward jouw carrière met Welten

Wij gaan graag met jou in gesprek! Als jij je gegevens invult, dan zullen onze recruiters zo snel mogelijk contact met je opnemen.

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 64 MB.
*
Junior Professional | Werken bij Welten

Ben jij er klaar voor? Your Welten journey starts today!

Wil je meer informatie over wat Welten voor jou en jouw carrière kan betekenen? Neem dan contact op met Isabel.

Recente vacatures
in Compliance & Risk