Wat is C&R?

Van de Weltenaren die in dit expertisegebied werken, gaat het hart sneller kloppen als ze zeker weten dat alles klopt en alles volgens de afspraken en wet- en regelgeving verloopt. En als er geen verdachte of criminele geldstromen door de economie lopen. 

Compliance betekent niet veel anders dan dat je je gedraagt volgens de geldende wet- en regelgeving. Risk staat logischerwijs voor het risico dat financiële instellingen, bedrijven en consumenten lopen. Op dit gebied staat de technologische vooruitgang nooit stil. En helaas weten criminelen dat ook. Het vakgebied verandert daarmee voortdurend en staat onder continue belangstelling van de Nederlandse Bank en de AFM. En dat is maar goed ook. 

Weltenaren zorgen samen met onze opdrachtgevers voor een veilige en betrouwbare financiële dienstverlening. We noemen ze ook wel onze Financial Crime Fighters.  

Is dat iets wat jou ook drijft?  Dan is het vakgebied Compliance & Risk je op het lijf geschreven. 

Aan deze rollen kun je denken

CDD/KYC analist

Als CDD/KYC Analist controleer jij of bedrijven of particuliere personen hun bankrekening niet gebruiken voor criminele doeleinden. Op zoek naar een spannende job? Dan is dit zeker wat voor jou!

Anti-money laundering analist

Als AML Analist doe je onderzoek naar signalen die duiden op criminele praktijken. Zo houd jij je bezig met afwijkend betaalgedrag bij zakelijke en particuliere klanten. Dit is vooral het voorbereidende werk van de CDD Analist.

Quality checker CDD

Als Quality Checker KYC/CDD ben jij het eindstation van de afdeling Customer Due Dilligence. Het is aan jou de taak om de kwaliteit van de reviews van CDD/KYC Analisten te monitoren.

CDD klantcontact specialist

De CDD Klantcontact Specialist is het eerste aanspreekpunt van de klant. Dit is een hele goede stap om de wereld van Customer Due Dilligence te leren kennen!

We hebben daarnaast ook
banen en opdrachten voor

  • Procesmanagers
  • Compliance & Risk assistenten
  • Compliance & Risk specialisten
  • Quality checkers
  • Quality Experts
  • Compliance Auditoren
  • CDD/KYC coaches.

Waar jouw carrière-avontuur ook start, Welten leidt jou op tot de beste versie van jezelf.

Recente vacatures in
compliance & risk