Emma at Work foto Pitch Podium 2023
  • Home /
  • Nieuws /
  • Accept the Gap met Emma at Work!

Accept the Gap met Emma at Work!

Welten Groep verlengt samenwerking met Emma at Work

Werk is een enorm belangrijk onderdeel van je leven, maar helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. In Nederland zijn er 500.000 jongeren met een chronische fysieke aandoening. Zij willen doorgaan met hun leven en ‘gewoon’ meedoen in de maatschappij. Er is een gigantisch gat tussen jongeren met een fysieke aandoening en ‘het gewone leven’. Om deze kloof te dichten is Welten in 2019 een samenwerking aangegaan met Emma At Work.

Emma at Work ondersteunt jongeren met een fysieke aandoening naar een zelfstandige toekomst. Dit doen ze door het dichten van de kloof tussen deze jongeren en werkgevers. Samen met hun partnernetwerk zorgen ze ervoor dat hun doelgroep een eerlijke kans krijgt op de arbeidsmarkt. Emma at Work gelooft in een samenleving waarin iedereen mee kan doen.

Ben je benieuwd hoe Welten Groep de afgelopen jaren invulling heeft gegeven aan deze samenwerking en wat de toekomstplannen zijn? Lees dan vooral verder ⬇️

Samenwerking 🤝

Hoe Welten Groep invulling heeft gegeven aan de samenwerking:

01. Mentor Program (2019)

Weltenaar Sipko Schouten heeft tijdens een coachtraject van zes maanden een jongere begeleid naar een baan. Zij is door dit project succesvol aan de slag gegaan als onderwijsassistent op een basisschool. Benieuwd naar hun ervaringen? Dat vertellen ze in deze video.

02. Workshop ‘Inclusie op de werkvloer’ (2022)

Wat betekent het in de praktijk om te werken terwijl je een chronische ziekte of fysieke aandoening hebt? Wat kan jij als collega of manager doen om deze persoon te laten floreren op de werkvloer? Tijdens deze workshop zijn we met zestien collega’s van verschillende afdelingen ingegaan op belangrijke aspecten die van invloed zijn. Hierbij zijn we meer te weten gekomen over ziektebeelden en aanpassingen op de werkvloer. Uiteraard zijn we met elkaar in gesprek gegaan wat Welten Groep hierin concreet kan betekenen en veranderen.

03. Pitch Program (2020 en 2023)

In 2020 en 2023 hebben zes Welten Groep collega’s deelgenomen aan het Pitch Program. Zij worden gedurende tweeënhalve maand gekoppeld aan een jongere. In vier één-op-één ontmoetingen zijn de koppels aan de slag gegaan met het ontdekken van kwaliteiten, talenten en ambities. De uitkomsten zijn in een strak CV en een spetterende pitch gegoten. De jongere heeft geleerd om zichzelf te presenteren aan werkgevers. Deze nieuwe ervaringen geven een enorme boost aan het zelfvertrouwen. Dankzij de inzet van onze collega’s en hun netwerk hebben een aantal jongeren ook gelijk een nieuwe (bij)baan gevonden.

04. Jongeren op contract (doorlopend)

Vanaf het eerste contact met Emma at Work hebben we de wens uitgesproken om jongeren van Emma at Work aan Welten te binden. Practice what you preach. Het vinden van een perfecte match is daarbij een continue uitdaging. Denk aan het type werkzaamheden, de reisafstand en andere praktische zaken. Het is ons uiteindelijk wel gelukt! We zijn enorm trots dat er een Emma at Work jongere is ingestroomd in het traineeship en op dit moment succesvol gedetacheerd is bij de Rabobank. We hopen in de toekomst nog meer jongeren via Emma at Work aan Welten Groep te binden.

Toekomstige projecten

De komende drie jaar continueren we de samenwerking met Emma at Work. We gaan ons focussen op het aantrekken van jongeren via Emma at Work voor onze eigen organisatie. Daarnaast staat het faciliteren van sollicitatietrainingen voor jongeren op de planning. We zijn trots op dit mooie partnership en kijken uit naar succesvolle projecten in de komende periode! 🚀

Wil jij ook een bijdrage leveren aan Emma at Work en betekenisvol zijn voor een jongere? Stuur dan een bericht naar Sipko Schouten.