Aflossingsvrije hypotheekmarkt

Aflossingsvrije hypotheekmarkt

Chris Baelemans (CEO Welten) over de aflossingsvrije hypotheekmarkt

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) en De Nederlandsche Bank (DNB) hebben hypotheekverstrekkers opgeroepen iets te doen aan de grote portefeuille van aflossingsvrije hypotheken. Het gaat dan vooral om de groep potentieel kwetsbare huiseigenaren die deze aflossingsvrije hypotheken hebben. De betaalbaarheid van de hypotheeklasten kan op termijn voor deze klanten een probleem vormen.

Welten is al sinds 2017 actief betrokken bij het dossier ‘Aflossingsvrije hypotheken’. Zo schreef Dukers & Baelemans een whitepaper over de aflossingsvrije hypotheekmarkt en organiseerde Welten een innovatielab, waar onder meer financieel dienstverleners, tussenpersonen en de AFM bij aanwezig waren.

Samen met de Nationale Hypotheekbond werken we momenteel aan oplossingen die consumenten en bedrijven in staat stellen om de juiste financiële keuzes te maken op impactvolle momenten in het leven van mensen. Banken.nl sprak met onze directeur Chris Baelemans en Jeroen Oversteegen, directeur van de Nationale Hypotheekbond, over de samenwerking met de Nationale Hypotheekbond en het thema ‘Aflossingsvrij’.

Lees hier het artikel over de aflossingsvrije hypotheekmarkt.