Carriereswitch portretfoto van Robert van der Linde
  • Home /
  • Nieuws /
  • Ervaringsverhaal carrièreswitcher Robert van der Linde

Ervaringsverhaal carrièreswitcher Robert van der Linde

Robert van der Linde deelt in dit verhaal zijn ervaring als carrièreswitcher binnen Welten en daarmee binnen de financiële sector. Benieuwd naar zijn verhaal? Je leest het hieronder.

Robert: “Ongeveer twee jaar geleden kwam ik buiten mijn schuld om in de WW. Voor mij de eerste keer, dus het was even wennen aan een nieuwe situatie. Het duurde uiteindelijk een jaar voor ik weer werk vond. Een jaar met hoogte- en dieptepunten voor mij.

Zo verbouwde ik in dat jaar ons huis en onderzocht ik hoe ik me verder wilde ontwikkelen. Het kostte mij veel meer moeite dan ik had verwacht om een nieuwe baan te vinden. Ik besloot om een baan te zoeken in de richting van fraudepreventie en compliance. Op die manier kon ik gebruik maken van mijn juridische achtergrond – ik ben namelijk opgeleid tot kandidaat-gerechtsdeurwaarder.”

Een kans

Bijna een jaar lang solliciteerde Robert op functies die met juridische vraagstukken op het gebied van fraude, integriteit en handhaving/toezicht te maken hadden. Zonder succes, waardoor hij begon te twijfelen aan zichzelf. Robert: “Inmiddels was ik 42 jaar. Was ik dan al te oud?”

Via het UWV kwam Robert terecht in een opleidingstraject voor CDD, een voor hem onbekend vakgebied. Het selectieproces van dit opleidingstraject was door Welten in samenwerking met De Kunners opgezet.

Het opleidingstraject van Welten

Robert vertelt over deze periode: “Ik had nog nooit van Welten gehoord, dus ik vond het in eerste instantie spannend wat dit me kon brengen. Het was in ieder geval een mooie kans voor mij om te laten zien wat ik waard was.

Wat mij vooral aansprak in dit traject, was dat het vakgebied Compliance & Risk aansloot bij mijn wens om een nieuwe richting in te slaan. Het vakgebied paste bovendien bij de kennis en vaardigheden die ik eerder op heb gedaan. Daarnaast is er voldoende werk in te vinden. Een mooie kans dus om mijn kennis en vaardigheden te ontwikkelen.”

Mijn collega Weltenaren en ik wisten duidelijk meer over het werk, de achtergrond en de toepassing van de kennis dan niet-Weltenaren
Carriereswitch portretfoto van Robert van der Linde quote
Robert van der Linde

CDD/KYC Analist

Voorbereiding om aan het werk te gaan

“Toen ik door de selectie heen was, maakte ik pas echt kennis met Welten. Samen met andere zij-instromers verbleef ik een week lang intern bij Welten. Een week waarin we werden klaargestoomd om als CDD-analist aan de slag te kunnen gaan.

Dukers & Baelemans faciliteerde de opleiding die goed in elkaar zat. We leerden allerlei nieuwe dingen die praktisch en kundig aan ons werden overgebracht. Ik ben niet graag van huis, maar die week bij Welten met mijn nieuwe collega’s heb ik als heel leerzaam en bijzonder ervaren. Wij kwamen er als een hechte groep uit en wisten zeker dat Welten ons leven ging veranderen.”

Eerste opdracht

“Voor onze eerste opdracht moesten we daadwerkelijk solliciteren. Wat was ik blij toen ik werd aangenomen bij ABN AMRO als KYC-analist! Ik ging nu echt aan de slag en had er veel zin in. Dat is nu na een jaar nog steeds het geval.

Voor mij is het werken als gedetacheerde nieuw. Ik leer elke dag nog hoe dat werkt. Ik ben iemand die snel leert. De duur van opdracht hoeft daarom voor mij ook niet te lang te zijn. Ik stroom graag snel door, zodat het werk nieuw, vers en uitdagend blijft.”

Opstekers

“Terugkijkend op mijn start bij Welten (2020) zou ik weinig anders gedaan hebben. Ik ben blij dat ik de keuze heb gemaakt om dit pad te volgen. Vooral omdat ik Welten een fijne werkgever vind die merkbaar haar best doet om voor mij als medewerker kansen te creëren.

De samenwerking met Dukers & Baelemans biedt daarin voor mij een enorme meerwaarde. De opleiding die ik heb gevolgd, gaf mij duidelijk merkbaar een verschil met andere collega’s die zonder deze opleiding startten aan dit werk. Dat merkte ik vooral tijdens onze onboarding bij ABN AMRO. Mijn collega Weltenaren en ik wisten duidelijk meer over het werk, de achtergrond en de toepassing van de kennis dan niet-Weltenaren. Dit kregen wij ook regelmatig terug van de trainers.

Verder ben ik blij dat ik met Welten in zee ben gegaan, omdat ze realistische verwachtingen schetsen en kansen bieden op verschillende vlakken binnen de financiële dienstverlening. Als ik zou willen, kan ik me ook andere kanten op ontwikkelen met behulp van de opleidingen van Dukers & Baelemans. Welten heeft de kennis en het netwerk en zijn daarbij een fijne werkgever die met je mee denkt over jouw carrièrepad.

Wil jij ook een carrièreswitch naar de financiële sector maken? Welten helpt je graag op weg. Bekijk deze pagina voor meer informatie.

Ik hoop in de samenwerking met Welten de komende jaren nog veel verder te groeien en nog vele leuke opdrachtgevers en functies te mogen leren kennen
Carriereswitch portretfoto van Robert van der Linde quote
Robert van der Linde

CDD/KYC Analist

Meer weten over een carrièreswitch bij Welten?