Erwin Kenter | Werken bij Welten
  • Home /
  • Nieuws /
  • Erwin Kenter: van financieel adviseur naar IT-innovator bij Welten

Erwin Kenter: van financieel adviseur naar IT-innovator bij Welten

In de wereld van financiële detachering zijn er weinig mensen die zo’n opmerkelijke carrière maken als Erwin Kenter. Met een achtergrond in de financiële dienstverlening die zich uitstrekt over meer dan vijftien jaar, begon Erwin als Financieel Adviseur aan de retailkant en klom hij diep in de wereld van IT, waar hij nu schittert als Product Owner en Business Developer bij Welten.

Uitdaging en Innovatie

Erwin houdt wel van een uitdaging en die heeft hij in overvloed in zijn huidige rol. Hij heeft de taak om het IT-platform van Opleidingsinstituut Dukers & Baelemans, een onderdeel van Welten Groep, te transformeren en te innoveren. De bestaande examenomgeving voldeed niet meer aan de eisen van de moderne tijd, dus bouwt Erwin nu een volledig nieuwe omgeving die klanten in staat stelt slim en efficiënt examens af te leggen.

Teamwork en eigenschappen voor succes

Om te slagen in zijn rol als Product Owner en Business Developer, moet Erwin communicatief vaardig zijn en goed kunnen samenwerken. Hoe noemt zichzelf ook “een tikkeltje eigenwijs” en benadrukt het belang van lef, vasthoudendheid en structuur. Deze eigenschappen zijn essentieel in de snel veranderende wereld van de financiële dienstverlening en IT.

Als senior in de financiële wereld moet je oude denkwijzen loslaten en een reset durven maken om in de snel evoluerende branche te gedijen.
Erwin Kenter | Werken bij Welten
Erwin Kenter

Product Owner / Business Developer

Werken bij Welten

Hoe is het om te werken bij Welten? “Ja, ik kan niet anders zeggen dan dat het een heel warm bad is waar ik in terecht ben gekomen en heel erg goed voelt. Ik heb inmiddels veel contacten opgebouwd binnen de organisatie en voel een bepaalde gedrevenheid en passie voor de zaak, wat mij enorm aanspreekt. Ik voel me echt een Weltenaar, Ge-Weltenaar.”

“Mijn werk is leuk omdat het een hele afwisselende functie is. Je werkt met veel verschillende disciplines samen, waar je je focus op zowel micro- als macroniveau kunt leggen. Daarnaast heb ik ook veel klantcontact en ben ik nauw betrokken bij stakeholders van interne en externe partijen. Dat maakt mijn werk ontzettend leuk omdat je dan echt iets aan het bouwen bent waar ook behoefte aan is.”

Advies aan nieuwe Weltenaren

Voor nieuwkomers bij Welten heeft Erwin waardevol advies: “blijf jezelf, leer door te ervaren, en blijf alert op wat er gebeurt bij klanten. Als senior in de financiële wereld moet je oude denkwijzen loslaten en een reset durven maken om in de snel evoluerende branche te gedijen.”

Dit is het verhaal van Erwin Kenter, een Weltenaar die met vastberadenheid en innovatie de financiële detachering naar nieuwe hoogten tilt. Zijn reis van financieel adviseur naar IT-innovator is een inspiratie voor iedereen die streeft naar groei en succes in de financiële wereld.

van financieel adviseur naar IT-innovator bij Welten
Erwin Kenter | Werken bij Welten

Slash forward
word een Weltenaar