Maryan klantenservice medewerker
  • Home /
  • Nieuws /
  • Maryan / Klantenservice­medewerker Pensioen

Maryan / Klantenservice­medewerker Pensioen

Ze had nooit gedacht dat ze pensioenen interessant zou vinden. Toch is het zo! De eerste opdracht van trainee Maryan Dhubow is bij Nationale Nederlanden. Ze vertelt over haar werk en haar traineeship.

Wie ben je?

Ik ben Maryan Dhubow, ik ben 26 en woon in Tilburg. Sinds september werk ik als trainee finance bij Welten. Mijn eerste opdracht is bij Nationale Nederlanden, als klantenservicemedewerker pensioen. En dat is zoveel interessanter dan ik van tevoren had gedacht!

Tijdens mijn studie International Business aan de Avans in Breda heb ik altijd gewerkt in allerlei sales-baantjes. Na mijn studie wilde ik graag echt aan de slag. Fijn dus dat ik op Linkedin benaderd werd voor een traineeship bij Welten.

Je bent begonnen als trainee. Waarom koos je die route?

Toen ik benaderd werd, had ik ook nog iets anders lopen, meer in de sales & marketing-hoek. Ik besloot toch voor het traineeship van Welten te gaan. Omdat je in verschillende keukens kunt kijken en jezelf tegelijkertijd ontwikkelt. Dat sprak me erg aan! Bovendien vond ik Welten echt meteen een fijn bedrijf. Ik voelde me heel welkom.

Meer dan cijfers

Zelf had ik nog nooit gedacht aan een carrière in finance. Ik dacht bij finance vooral aan droge cijfers en dat leek me niets. Maar het is zoveel breder dan dat. Pensioenen bijvoorbeeld vind ik echt heel erg interessant. Dat had ik zo niet verwacht. Maar er komt zo veel bij kijken. Al die verschillende regelingen en manieren om iets op te bouwen. Het boeit me. 

Pensioenen vind ik echt heel erg interessant

Natuurlijk heb ik zelf ook gekeken hoe ik ervoor sta, iets wat ik zonder deze baan nooit gedaan zou hebben. En weet je wat ook grappig is, doordat ik er enthousiast over ben en bij vrienden en familie vraag naar hun pensioensituatie, zijn mensen in mijn omgeving zich er toch in gaan verdiepen.

Hoe heb je het traineeship ervaren?

Ik zit pas halverwege mijn traineeship en tot nu toe ben ik heel tevreden. De traineeweek had ik in augustus. Met 6 trainees sliepen we een paar nachten in een gezellig hotel en iedere dag fietsten we naar Welten in Den Bosch. Gelukkig was het lekker weer en een mooie omgeving want die fietstochtjes heb ik wel gevoeld. Al zegt dat vooral iets over hoe vaak ik fiets natuurlijk 😊

Kernwaarden

De traineeweek had een leuk programma met veel variatie. Zo leer je bijvoorbeeld jezelf pitchen voor een opdracht. De kernwaardenopdracht tijdens de ontwikkelingsdag met Hélène (Oosterhuis, red.) was ook erg waardevol. Uit een hele rij kozen we de waarden die bij ons pasten. Vervolgens moesten we steeds een waarde wegstrepen tot we er nog 3 overhielden.

Dat was best confronterend, het voelde bijna alsof je een stukje van jezelf kwijtraakte. Met de overgebleven waarden formuleerden we een zin om zo scherp te hebben wat we écht belangrijk vinden in het leven. Die zin helpt me echt!

Eigenlijk zijn dit dingen die je tijdens je studie al hoopt te ontdekken, maar dan is er vaak geen tijd voor en ben je vooral bezig met het halen van je ect’s. Dus ik ben blij dat ik nu alsnog de kans krijg.

Wft

Ik wil nu graag m’n Wft Vermogen halen, dus ik heb me via Welten ingeschreven voor een training bij Dukers & Baelemans. Daarna staat ook Wft Pensioen nog op mijn lijstje. En bij mijn opdrachtgever volg ik nu een training om straks ook vragen via de chat te kunnen beantwoorden.

Lieke, mijn people manager, is echt super supportive

People Manager

Ook fijn is de begeleiding. Het enthousiasme van Sipko, Hélène en Lieke tijdens de traineeweek en nu nog de ondersteuning van Lieke. Zij is heel makkelijk bereikbaar en ze denkt echt met je mee. Ik heb veel met haar gespard toen het even niet zo makkelijk ging op m’n opdracht en dat heeft echt geholpen. Ze is echt super supportive.

Eerste opdracht

Mijn eerste opdracht is bij Nationale Nederlanden op de klantenservice. Klanten bellen met allerlei vragen over pensioenregelingen en ik probeer ze zo goed mogelijk te helpen. Soms kan ik hun vragen zelf beantwoorden, in andere gevallen verbinden ik ze door met de juiste mensen.

Ik leer echt ieder gesprek!

Ik leer echt ieder gesprek! Best pittig soms. Zeker ook omdat ik geen klantenservice-ervaring had en je spreekt toch allerlei mensen over best complexe materie. Soms zijn ze zelfs boos, dat vraagt ook weer een bepaalde aanpak. Inmiddels sta ik mijn mannetje en die ervaring gaat me beslist mijn hele carrière van pas komen.

De corona-situatie was hierbij ook niet behulpzaam. Ik ben pas één keer op het kantoor van NN geweest, om mijn laptop te halen. Hopelijk komt daar binnenkort verandering in. Het lijkt me leuk mijn collega’s in het echt (en in iets anders dan hun favoriete hoody) te zien.

Wat heeft het traineeship je gebracht?

Mijn traineeship is nog niet voorbij, maar tot nu toe heeft het me gebracht wat ik hoopte. Ik weet beter waar ik naar op zoek ben, wat ik leuk en niet leuk vind, hoe om te gaan met mindere momenten en hoe ik de regie over m’n eigen carrière kan nemen. Ik heb heel veel geleerd en m’n goals al gehaald. Tijd dus voor nieuwe!

Heb je nog een tip voor toekomstige trainees?

Yes! Ga erin met een open mind. Mijn mindset was gericht op mezelf ontwikkelen en ontdekken waar ik goed in ben en wat ik belangrijk vind. En ook al wist ik niets van pensioenen, ik ben ervoor gegaan, heb superveel geleerd en ben er achter gekomen dat een onderwerp zoals pensioen mij ook interesseert. Dat had ik nooit gedacht.

Een traineeship bij Welten is een mooi begin. Je kunt in allerlei keukens kijken en zit nergens aan vast. Dus als je twijfelt welke kant je op wilt gaan, dan helpt je dit je echt om helderheid te krijgen. Gewoon doen dus!

Volg net als Maryan ons Traineeship Finance en kickstart je carrière!

Bekijk hier de
traineeship