HR-Ontwikkelcyclus

Nieuwe HR ontwikkelcyclus

Samen met onze opleidingstak Dukers & Baelemans zijn wij hét leer- en ontwikkelbedrijf binnen de financiële sector. Bij ons staat ontwikkeling centraal. Wij willen onze Interim Professionals daarom concrete handvatten bieden om hun ontwikkeling bij Welten inzichtelijk te maken. Dat is de reden dat wij de HR ontwikkelcyclus Carrière in Beeld hebben ontwikkeld. Dit is een inspirerende en transparante cyclus die onze collega’s inzicht geeft in de mogelijkheden van hun talentontwikkeling binnen Welten. Hieronder leggen we uit wat we daaronder verstaan.

Carrière in Beeld

Als professional heb je meer nodig dan alleen kennis. Bij iedere functie horen andere competenties. Zowel hard skills als soft skills. Daarnaast heeft iedereen andere behoeftes waar hij/zij voldoening uit haalt. Kortom: de ene carrière is de andere niet. Wij willen transparant zijn in de mogelijkheden die wij onze collega’s bieden. Heldere ontwikkelpaden die op individueel niveau op maat kunnen worden gemaakt, moeten ons daarbij helpen. Dat is de reden dat wij de HR ontwikkelcyclus Carrière in Beeld hebben ontwikkeld. Hierin staat duidelijk en transparant omschreven welke ontwikkelpaden er zijn, welke competenties worden verwacht en hoe onze collega’s zich verder kunnen ontwikkelen. Zo zijn we er zeker van dat we met elkaar continu er alles aan doen om het juiste voor onze collega’s, ons bedrijf en onze opdrachtgevers te doen.

Sinds dit jaar werken we vanuit drie business lines: Financial Advisory & Operations, Compliance & Risk en Business IT. Bij iedere business line horen andere rollen, doorgroei- en ontwikkelmogelijkheden. De ontwikkelpaden zijn daarom per business line uitgeschreven en concreet gemaakt. Bij elk ontwikkelpad en bij elke functie zijn de benodigde competenties en opleidingen tot in detail uitgewerkt. Dat wil overigens niet zeggen dat als een collega eenmaal een bepaalde weg is ingeslagen, dat er geen andere mogelijkheden meer zijn. Door voortdurend met elkaar in gesprek te blijven, zorgen we ervoor dat de wensen en mogelijkheden zo goed mogelijk op elkaar aansluiten. Zo willen wij onze talenten boeien, binden en behouden.

Verschillende niveaus

Carrière in Beeld kent vier verschillende niveaus: trainee, junior, medior en senior. Op elk niveau is er een bepaalde verwachting aan werkervaring en persoonlijke ontwikkeling. We zetten de belangrijkste pijlers per niveau op een rij:

 • Trainee
  Startende Interim Professional zonder relevante werkervaring (0-1 jaar werkervaring).
 • Junior
  Interim Professional met enige relevante werkervaring die deeltaken zelfstandig kan uitvoeren (2-3 jaren werkervaring).
 • Medior
  Ervaren Interim Professional die zelfstandig een interimopdracht kan uitvoeren en uitbouwen (3-4 jaren werkervaring).
 • Senior
  Zeer ervaren Interim Professional die expert is. Hij/zij kan interim opdrachten acquireren en leiding geven aan de uitvoering van interim opdrachten (5+ jaren werkervaring).

Ontwikkeling

Bij ons staat een Interim Professional zelf aan het stuur van zijn of haar carrière. Ontwikkeling is daarbij de belangrijkste drijfveer. Dat geldt niet alleen voor onze talenten. Wij helpen Interim Professionals én financieel dienstverleners om zich te ontwikkelen in een wereld waarin verandering het nieuwe normaal is. Wij brengen beide groepen samen. Op die manier leveren wij een wezenlijke bijdrage aan de relevantie en het verbeteren van de kwaliteit van de financiële dienstverlening.