Vooruitblik 2021 Welten

Recap 2020 en
vooruitblik 2021

2020 ligt net achter ons en we blikken terug op een jaar dat voornamelijk in het teken stond van COVID-19. Dit gaf de nodige aanpassingen, vooral bij Dukers & Baelemans. In rap tempo moesten alle opleidingen die nog klassikaal waren, gedigitaliseerd worden en dat is knap en snel gedaan. Maar 2020 was ook het jaar dat het goed ging met Welten Interim Capaciteit. Lees hieronder meer over de feiten van 2020 en de vooruitblik naar 2021.

Recap 2020: de feiten

In 2020 waren er in totaal 735 actieve interim projecten bij meer dan 80 (!) verschillende opdrachtgevers. We hebben veel nieuwe collega’s mogen verwelkomen en we zijn gegroeid met 60 collega’s.

Bij Dukers & Baelemans lag de focus op het omzetten van fysieke opleidingen en cursussen naar virtuele classrooms. Na de zomer is dit weer goed op gang gekomen en uiteindelijk volgden er 14.500 cursisten een opleiding.

Hubper, onze online academy en onderdeel van de Welten groep, introduceerde dit jaar veel nieuwe functionaliteiten waaronder de mogelijkheid om evaluaties uit te sturen, het maken van micro-learnings binnen een opleiding en het creëren van eigen content. Daarnaast verwelkomden Hubper 40 nieuwe klanten uit verschillende sectoren op het platform.

Al met al een pittig, maar positief afgesloten jaar.

2020 feiten Welten

Vooruitblik voor de komende jaren: de belofte

Welten wil de platform omgeving voor de adaptieve professional worden. Wat dat betekent? Welten helpt (financieel) professionals en -dienstverleners om zich te ontwikkelen in een wereld waarin verandering het nieuwe normaal is geworden. Hiertoe bouwen wij een platform omgeving voor de ondersteuning van professionals in alle fasen van hun employee journey.

Op veel onderdelen in de employee journey bieden wij nu al dienstverlening aan, voor zowel onze opdrachtgevers als onze (toekomstige) collega’s. We kennen allemaal de opleidingen, opdrachten, coaching. Maar wist je dat we ook in de campus fase, hogeschool en universiteit, toekomstige collega’s ondersteunen met stages en workshops? We willen al deze diensten uitbouwen tot een platform omgeving door de steeds intensievere samenwerking tussen onze labels Welten, Dukers & Baelemans en Hubper. De eerste stappen zijn gezet en komend jaar delen we hier meer over.

Employee journey Welten

Focus 2021: de plannen

We focussen ons in 2021, naast de eerste stappen van de platform omgeving, op een aantal thema’s, langs de vier assen die we belangrijk vinden: onze employee journey, onze customer journey, onze organisatie en onze maatschappij.

Duurzaamheid staat in deze laatste as, onze maatschappij, centraal. We hopen hier meer en meer initiatieven uit te rollen. Wil je weten wat we al doen? Bekijk dan hier het MVO rapport.
Daarnaast is groei op de medior en senior rollen heel belangrijk. Vanwege de klantvraag, maar vooral om onze talenten mooie groeikansen te bieden. Ook het uitbreiden van het ontwikkelaanbod voor deze groep is belangrijk dit jaar.

Het nieuwe HR ontwikkelcyclus, Carrière in Beeld, rollen we uit naar de interne organisatie. Dukers & Baelemans is druk bezig met de voorbereiding voor de aankomende PE Wft periode en zet daarnaast in op uitbreiding op diverse vlakken. Ook hier zie je het thema duurzaamheid terugkomen. We blijven in beweging, we passen ons opleidingsaanbod aan bij thema’s die nu spelen zoals CDD, Schulphulpverlening en Intensief Beheer.

We zien voor komende jaren verdere groeimogelijkheden en werken hard om het beste platform van Nederland te realiseren.