Ondernemend Nederland
  • Home /
  • Nieuws /
  • Vier bedrijven slaan handen ineen om ondernemend Nederland op weg te helpen

Vier bedrijven slaan handen ineen om ondernemend Nederland op weg te helpen

Amsterdam/Vessem, 6 april 2020

Een viertal Nederlandse bedrijven verwacht dat alle bij de uitvoering van het pakket noodmaatregelen betrokken instanties op korte termijn voor een forse capaciteitsuitdaging komen te staan. Het gaat om detacheringsbedrijf Welten, recruitmentbureau Moongro, opleider Dukers & Baelemans en digitaal leerbedrijf Rakoo.

Zij sloegen de handen inéén en zijn erin geslaagd een team van maar liefst 5.000 jonge hoogopgeleiden klaar te stomen om mee te helpen bij het snel, goed en efficiënt verwerken van de enorme hoeveelheid aanvragen voor steun. En nu de hulpvraag nog…

Snelheid is gebonden

Uitvoerende partijen, zoals het UWV, de belastingdienst, RVO, gemeenten en banken zullen straks voor de uitdaging komen te staan om de honderdduizenden tot miljoenen aanvragen van noodlijdende Nederlandse ondernemers gladjes te laten verlopen. “Het lijkt er echter op dat er nog onvoldoende zicht is op de druk die dit met zich mee gaat brengen en wat de impact is op de verschillende organisaties, die normaal gesproken al forse capaciteitsuitdagingen hebben”, zegt directeur Oscar Bieleveld van recruitmentbureau Moongro.

Aanvragen

“Als er niet snel en adequaat gereageerd wordt op de enorme stroom aanvragen, dan heeft dat op korte termijn grote consequenties voor onze economie. De ambitie van het kabinet om met miljardensteun de economische schade van de Coronacrisis te beperken is te prijzen, maar als de uitvoering ernstige vertraging oploopt, komt het noodpakket voor veel ondernemers en bedrijven te laat en zijn de consequenties nauwelijks te overzien. Om dit te voorkomen zullen alle zeilen moeten worden bijgezet en de inzet van een grote groep goed opgeleide jonge professionals kan hierbij enorm helpen”, aldus CEO Chris Baelemans van Welten.

Krachten bundelen

“Door onze krachten te bundelen willen we een relevante bijdrage leveren aan de bescherming van banen en inkomens en het opvangen van de gevolgen van de Coronacrisis voor zzp’ers, mkb-ondernemers en grootbedrijven”, zegt Baelemans. Bieleveld vult aan: “Ruim een week geleden zijn wij een nationale campagne gestart om jonge hoogopgeleiden bij elkaar te brengen die per direct kunnen helpen bij de verwerking van de hulpaanvragen met betrekking tot de economische noodmaatregelen. Inmiddels hebben wij ruim 5.000 CV’s ontvangen van jonge professionals met een HBO of WO-achtergrond, die actief hebben gesolliciteerd om per direct te komen helpen bij de verwerking van de aanvragen”. Na een uitgebreide selectie, screening en onboarding worden de professionals door middel van een digitale bootcamp (bestaande uit virtual classrooms, e-learningmodules en digitale toetsing) opgeleid, waarna zij snel kunnen worden ingezet bij de uitvoering van de diverse noodmaatregelen. Tijdens de werkzaamheden zullen de jonge professionals op afstand worden begeleid en gecoacht.

De vier organisaties – met elk hun eigen expertise – slaan nu de handen inéén om hier een oplossing voor aan te dragen door een groot aantal hoog opgeleide direct inzetbare arbeidskrachten te rekruteren (Moongro), een opleiding voor het uitvoeren van de werkzaamheden te ontwikkelen (Dukers & Baelemans), om deze opleiding op afstand uit te voeren vanuit een digitale leeromgeving (Rakoo) en de professionals een volledige arbeidsrelatie te bieden (Welten).