2 mannen in blazer zitten met gevouwen handen aan tafel met een roze streep op de achtergrond

Welten Groep krijgt nieuwe CEO

Welten Groep verwelkomt binnenkort Thijs Vermaat als nieuwe CEO. Hij neemt per 1 mei aanstaande het stokje over van Chris Baelemans, die als bestuurder betrokken zal blijven bij het opleidings- en detacheringsbedrijf dat al ruim 30 jaar actief is binnen de financiële sector.

Thijs Vermaat, die per 1 april aan Welten Groep verbonden zal zijn om kennis te maken met de organisatie en alle medewerkers, heeft ruime ervaring in de staffingsector en maakt de overstap van ManpowerGroup waar hij als Managing Director sinds 2021 verantwoordelijk is voor IT-detacheerder Experis Nederland. “Ik zie mijn overstap als een geweldige kans om de komende jaren samen met alle collega’s Welten Groep klaar te stomen voor de volgende fase”, aldus Vermaat.

Chris Baelemans: “Met Thijs Vermaat aan het roer ben ik ervan overtuigd dat Welten Groep optimaal weet in te spelen op de snel veranderende marktomstandigheden. Technologische ontwikkelingen, nieuwe wet- en regelgeving en een zeer krappe arbeidsmarkt zorgen ervoor dat financiële organisaties en professionals zich continu moeten blijven aanpassen. Onze bedrijven vormen een unieke en krachtige keten van detacheren en opleiden, gericht op de duurzame inzetbaarheid en ontwikkeling van financieel professionals. Thijs zal met een frisse blik onze dienstverlening nog krachtiger positioneren en uitbouwen.”

Thijs Vermaat is sinds 2021 Managing Director van Experis Nederland en maakt onderdeel uit van de Board of Directors van de ManpowerGroup Nederland. Thijs studeerde Econometrie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Na het behalen van het doctoraat Wiskunde aan de Universiteit in Amsterdam, startte hij zijn carrière bij TNT Post als Programma Manager. Vervolgens was hij ruim 6 jaar Associate Principal bij McKinsey & Company, waarna hij als Partner verbonden was aan SparkOptimus.

Detacheringsbedrijf Welten werd in 1992 opgericht door Cees Welten, die in 2016 afscheid nam als CEO. Chris Baelemans startte ruim 30 jaar geleden, samen met Ron Dukers, opleidingsinstituut Dukers & Baelemans. Sinds 2015 maakt Dukers & Baelemans onderdeel uit van Welten Groep, waaraan Chris Baelemans sinds 2016 leiding geeft.