Dion Vroegop | Werken bij Welten
  • Home /
  • Nieuws /
  • Een sprong in het diepe: Het verhaal van Dion Vroegop bij Welten

Een sprong in het diepe: van biologie naar finance

Van biologie naar finance

Het is niet ongebruikelijk om je carrièrepad te beginnen in een compleet ander veld dan waarin je uiteindelijk terechtkomt. Zo ook voor Dion Vroegop, een gedreven 24-jarige professional met een passie voor sport en met een diploma in Biologie en Medisch laboratoriumonderzoek op zak. Vanuit het pittoreske Wijchen heeft Dion een reis gemaakt naar een onverwachte bestemming: de financiële wereld van Welten.

Na een korte tussenperiode besloot Dion de sprong te wagen en zich te laten inspireren door de kansen die sociale media bieden. Het was via deze digitale snelweg dat ze Welten ontdekte. Een eerste gesprek met een van onze recruiters bracht de bal aan het rollen en resulteerde in een nieuw hoofdstuk in haar professionele leven, dat in september vorig jaar begon.

Warmte en welkom bij Welten

“Warmte” is het sleutelwoord dat Dion verbindt aan Welten. Haar initiële kennismaking met het bedrijf was hartelijk en de mensen bleken geweldig te zijn. Deze positieve ervaring dreef haar om de uitdaging aan te gaan en aan de slag te gaan.
“Ik heb gekozen voor Welten omdat het een heel warm gevoel geeft. Het is gewoon heel fijn. Ik heb een goed gesprek gehad en de mensen zijn gewoon heel erg top. Dus daarom heb ik de keuze gemaakt om bij Welten aan de slag te gaan.”

Bij Welten begon haar reis met een traineeship, waar ze onder begeleiding van Manager Detachering Lieke startte. Na de introductie met medetrainees ontdekte Dion haar interesse in de financiële sector, en zo belandde ze bij haar eerste opdracht bij Florius, een toonaangevende hypotheekverstrekker.

Een gedenkwaardige impact: klantgerichtheid bij Florius

Eén klantcase blijft in het bijzonder bij haar hangen. Een meneer wiens broers waren overleden, gaf haar de mogelijkheid om daadwerkelijk het verschil te maken. Het contact met deze klant en de dankbaarheid die ze voelde door hem te helpen in een moeilijke periode, illustreert de impact die ze kan hebben als adviseur bij Florius.

Haar werk omschrijft ze als uitdagend en ondernemend, waarbij ze vooral het plezier benadrukt dat ze ervaart in haar dagelijkse taken. Het traineeship bracht haar niet alleen vakinhoudelijke kennis bij, maar ook persoonlijke groei. Hélène, die regelmatig met de trainees sprak, motiveerde en begeleidde hen in het ontwikkelen van vaardigheden zoals persoonlijk leiderschap en werkgeluk.

Steun en begeleiding door het Traineeship

Lieke, haar Manager Detachering, speelde een cruciale rol in haar traineeship. Ze was er niet alleen voor professionele ondersteuning, maar ook als een vertrouwenspersoon om persoonlijke zaken mee te bespreken. Het open en vertrouwde contact met Lieke heeft Dion geholpen om te groeien, zowel op professioneel als op persoonlijk vlak.

Dion’s advies aan nieuwe Weltenaren

Dion vertelt dat het samenzijn met medetrainees op terugkomdagen een vriendelijke sfeer creëren waarin het delen van ervaringen, vakantieplannen en persoonlijke interesses centraal staan. Dit versterkt niet alleen haar professionele netwerk, maar geeft haar ook een gevoel van gemeenschap binnen Welten.

Voor nieuwe medewerkers die Welten betreden, heeft Dion waardevol advies. Ze moedigt hen aan om met een open blik het avontuur aan te gaan, gebruik te maken van de beschikbare tools en scholing, en vooral niet bang te zijn om hun wensen en zorgen bespreekbaar te maken.

Streven naar ontwikkeling: het belang van Wft certificering

In haar streven naar groei heeft Dion enkele uitdagende momenten gekend, zoals het behalen van haar Wft Hypothecair Krediet. Ze werd hierbij ondersteund door Lieke, die haar aanmoedigde om extra bijscholing te volgen en daarmee het leerproces te verbeteren.

Toekomstdromen en ambities

Als een ambitieuze professional kijkt Dion naar de toekomst. Haar grootste wens is om een rol binnen de interne organisatie van Welten te vervullen en zo haar carrière naar nieuwe hoogten te stuwen.

Dions reis bij Welten is een inspirerend verhaal van moed, groei en doorzettingsvermogen. Haar aanpassingsvermogen, open geest en toewijding aan zowel professionele ontwikkeling als persoonlijke groei maken haar een waardevolle aanwinst voor zowel Welten als haar opdrachtgevers.

Het verhaal van Dion Vroegop bij Welten
Dion Vroegop | Werken bij Welten