Hassan Alsaaidi
  • Home /
  • Nieuws /
  • Hassan: een Weltenaar in ontwikkeling

Hassan: een Weltenaar in ontwikkeling

In de dynamische wereld van financiële detachering heeft Hassan zijn sporen verdiend. Met vijf jaar bij Welten, waarvan vier jaar als CDD Analist (Customer Due Diligence), is hij niet alleen een professional, maar ook een verhaal van groei en ontwikkeling.

Met een achtergrond in Management, Economie en Recht (HBO MER) en ervaring als boekhouder, stond hij op het punt om een nieuwe weg in te slaan. Als volwaardig boekhouder groeide onbewust zijn passie voor de financiële wereld en al gauw zat hij aan tafel met een recruiter van Welten. En zo snel als het kan gaan, kon Hassan zichzelf een trotse Weltenaar noemen met een baan binnen Compliance & Risk.

De poortwachter naar een gezond financieel stelsel

Tot de dag van vandaag werkt Hassan met heel veel plezier als CDD Analist. De verschillende cases die hij behandelt zorgen voor een mooie afwisseling en veel uitdaging. “Om dit werk te kunnen doen heb je naast een sterk analytisch vermogen ook de kracht van empathie nodig om te begrijpen wat er speelt en wat een klant precies doet. Zo onderzoek ik mijn klanten en doe ik er alles aan om risico’s te minimaliseren.”

Hassan beschrijft zijn werk als CDD Analist met drie kernwoorden: uitdagend, interessant en leuk. Waarom? De uitdaging zit hem in de klantdossiers die hij onderzoekt en de risico’s die hij wil verminderen. Als CDD Analist is hij de beschermer van het financiële gezondheidssysteem van Welten. Het is zijn taak om diepgaand onderzoek te doen naar klanten en hun financiële handelingen om eventuele risico’s op te sporen en te beperken.

Begin met de masterclasses, want die vormen een sterke basis om je carrière verder op te bouwen
Hassan Alsaaidi
Hassan Alsaaidi

CDD Analist

Blijf jezelf ontwikkelen en ga Slash Foward

Als Weltenaar krijg je de mogelijkheid om jezelf eindeloos te ontwikkelen en dat hoefde Hassan geen tweede keer verteld te worden. Zijn passie voor het vak wordt geuit in het volgen van verschillende masterclasses als Complexe structuren, Geografische Risico, Omgang met verschillende klanttypes, Transactieanalyse, Review schrijven, Klantbeeld organisaties en een masterclass Signaleren UBO’s (Ultimate Beneficial Owner oftewel uiteindelijk belanghebbende). Daarnaast mag Hassan zich gecertificeerd CDD Analist noemen na het volgen van de CDD expert Academy. Op dit moment volgt Hassan opnieuw een opleiding tot Compliance Officer via Dukers & Baelemans. Dus we kunnen wel stellen dat Hassan het fundament is van een van de pijlers van een echte Weltenaar. Ontwikkeling! Oftewel Slash Forward.

Teamwork en uitdagingen

Een van de meest intrigerende aspecten van Hassan’s werk is de gezamenlijke inspanning die nodig is om te voldoen aan de eisen van de toezichthouder en de deadlines van de financiële sector. Banken worden strikt gecontroleerd, en dit vereist dat het team nauw samenwerkt om aan de gestelde deadlines te voldoen.

Growth path

Hassan heeft zijn carrièrepad vrijwel duidelijk in zicht. Hij streeft ernaar een rol als teamleider te vervullen binnen het vakgebied van compliance en risk. Hij zal zijn opleiding tot Compliance Officer afronden en vervolgens samen met zijn Manager Detachering zijn groeiplan verder uitwerken. Voor Hassan ligt de toekomst in het vakgebied dat hij liefheeft: Compliance & Risk.

Welk advies zou je nieuwe Weltenaren mee willen geven?

“Blijf vooral in contact met je Manager Detachering, zij kan jou helpen bij zowel lastige vraagstukken als praktische zaken en begeleiden bij het kiezen van de juiste opleidingen. Ook brengt zij jou in contact met andere Weltenaren uit verschillende vakgebieden zodat je een duidelijk beeld krijgt wat de financiële wereld precies inhoudt.”

In de wereld van financiële detachering is Hassan een duidelijk voorbeeld van groei en succes. Zijn reis bij Welten, ondersteund door educatie, betrokkenheid en vastberadenheid, is een inspirerend verhaal voor iedereen die streeft naar een glanzende carrière in de financiële sector.

Welten heeft niet alleen Hassan’s ambities omarmd, maar heeft hem ook geholpen zijn doelen te bereiken, en dat is een testament voor de steun en toewijding van het bedrijf aan zijn medewerkers.

Hassan: een Weltenaar in ontwikkeling
Hassan Alsaaidi

Slash forward
word een Weltenaar