Kelsey Siemeling | Werken bij Welten
  • Home /
  • Nieuws /
  • Van Hotelmanagement naar Compliance & Risk

Van Hotelmanagement naar Compliance & Risk

Dit is Kelsey Siemeling, 28 jaar oud, heeft een onverwachte maar opmerkelijke reis gemaakt binnen Welten. Haar driejarige avontuur begon in de wereld van debiteurenbeheer, een functie die ver van haar oorspronkelijke achtergrond in Hotel- en Eventmanagement leek te staan.

Een Onverwachte Carrièreswitch

“Ik ben Kelsey, ik ben 28 jaar. Ik werk op dit moment bij Transactie Monitoring en bij Welten zit ik nu al bijna drie jaar. Het moment dat ik voor Welten heb gekozen was eigenlijk na corona. Ik heb altijd Hotel- en Eventmanagement gestudeerd en tijdens Corona ging dat niet meer door, want er was geen werk meer in te vinden.”

Kelsey’s achtergrond in Hotel- en Eventmanagement leek eerder mijlenver verwijderd van de financiële wereld. Maar de onvoorziene wendingen van de COVID-19-pandemie dwongen haar om haar koers te wijzigen. De suggestie van haar moeder, een professional in finance, leidde haar naar Welten, waar ze een overvloed aan kansen voor opleidingen ontdekte.

De weg naar haar huidige rol als TM Analist

“Ik heb verschillende afdelingen binnen het bankwezen gezien, maar op dit moment werk ik aan het bestrijden van witwassen en de financiering van terrorisme.”

Na een start als Debiteurenbeheer binnen FA&O (Financial Advisory & Operations), ontdekte Kelsey dat dit niet helemaal was wat ze zocht. Maar met de hulp van haar Manager Detachering en Matcher ontdekte ze uiteindelijk haar passie binnen Welten. Ze verhuisde naar Fraudebestrijding en uiteindelijk naar de uitdagende wereld van Compliance & Risk als Transaction Monitoring Analist, waar ze haar plek vond.

De benodigde vaardigheden

“Een vaardigheid waarover je absoluut moet beschikken is analytisch vermogen.”

In haar rol als transactiemonitor moet Kelsey beschikken over analytische vaardigheden en een scherp inzicht om verdachte transacties te ontdekken. Samenwerking met haar team is ook van vitaal belang voor het oplossen van complexe puzzels.

Mijn grootste drijfveer is dan ook het tegenhouden van deze financiële criminelen!
Kelsey Siemeling | Werken bij Welten
Kelsey Siemeling

TM Analist

Uitdagingen en successen

Binnen de wereld van Transactie Monitoring concentreert Kelsey zich momenteel op het opsporen van ongebruikelijke transacties, zoals contante stortingen en transacties in hoogrisicolanden. Dit werk is uitdagend en vereist een scherp oog voor detail.

Kelsey’s drijfveer is diepgeworteld in de wens om financiële uitbuiting van ouderen te voorkomen. Ze is vastbesloten om te voorkomen dat mensen hun zuurverdiende geld verliezen aan fraudeurs.

“Het lastigste bij fraude vind ik dat oudere mensen vaak slachtoffer zijn gemaakt. Zij zijn al hun spaargelden en pensioen dan compleet verloren. Mijn grootste drijfveer is dan ook het tegenhouden van deze financiële criminelen! Wat vooral wel lastig is bij fraude, is dat er in dit soort gevallen heel veel doorboekingen via verschillende rekeningen worden gemaakt. Aan mij is dan de taak deze verdachte transacties te onderscheppen en te melden.”

Impact achter de schermen

Hoewel Kelsey momenteel geen rechtstreeks klantcontact heeft, speelt ze een cruciale rol achter de schermen. Ze zorgt ervoor dat financiële transacties voldoen aan klantprofielen en draagt zo bij aan de strijd tegen witwassen, fraude en financiering van terrorisme.

“Het leukste aan mijn werk vind ik toch echt wel het zoeken naar de dingen die niet in het klantprofiel passen.”

Kelsey geniet het meest van het identificeren van ongebruikelijke transacties die niet overeenkomen met klantprofielen. Het is haar missie om financiële criminaliteit een stap voor te blijven.

Persoonlijke ontwikkeling en toekomst

“Mijn grootste wens is om mijzelf nog meer te verdiepen en kennis opdoen binnen C&R en te groeien naar de rol die past bij een senior. “Grootste wens van ontwikkeling is op dit moment veel kennis opdoen, groeien en uiteindelijk senior worden.”

Kelsey streeft ernaar haar kennis uit te breiden en uiteindelijk een senior-rol te bereiken. Ze koestert de mogelijkheid om haar ervaring met collega’s te delen en haar bijdrage te leveren aan de groei van anderen.

Kelsey’s verhaal bij Welten is een inspirerend voorbeeld van vastberadenheid en groei in een onverwachte carrière. Haar reis van Hotelmanagement naar financiële compliance illustreert hoe toewijding en steun van managers kunnen leiden tot een succesvolle transformatie. Met een passie voor het beschermen van financiële middelen blijft Kelsey gedreven om financiële criminaliteit te bestrijden en bij te dragen aan een veiligere financiële wereld. En zoals ze zegt: “Duik er gewoon in als je niet weet wat je te wachten staat. De keuze in opdrachten zijn ontzettend groot dus als een opdracht niet bij je past, dan kun je met je manager altijd wel een andere opdracht doen.” We vertellen je hier meer over de mogelijkheden van een carrière switch.

Van Hotelmanagement naar Compliance & Risk
Kelsey Siemeling | Werken bij Welten

Slash forward
word een Weltenaar