Overname CarriereCafe
  • Home /
  • Nieuws /
  • Welten bundelt krachten met Carrierecafe

Welten bundelt krachten met Carrierecafe

Welten verstevigt marktleiderschap door overname Carrierecafe Detachering

Welten bundelt per 27 september 2022 de krachten met detacheerder Carrierecafe. Sinds de komst van investeerder One Two Capital heeft Welten een commerciële groeiversnelling in gang gezet en voert ze een actieve buy & build strategie. Het is in korte tijd de tweede overname door Welten die in december 2021 detacheerder Bold People al overnam. Door de overname is Welten de onbetwiste marktleider in het opleiden en detacheren van professionals in de financiële sector.

Chris Baelemans, CEO Welten Groep:  “Wij stellen alles in het werk om de hoogste kwaliteit dienstverlening te leveren. Carrièrepaden en ontwikkelpaden komen letterlijk samen in de Welten Groep en dat zorgt voor een versnelling en een voorsprong voor onze professionals en onze opdrachtgevers. Carrierecafe zal ons verder versterken in deze missie. Ze zijn een begrip in de markt, een echte kwaliteitsspeler in het midden- en hogere segment professionals bij veel van onze gezamenlijke opdrachtgevers. Met deze krachtenbundeling verstevigen wij onze positie als full service HR-partner en zijn wij nog beter in staat onze opdrachtgevers door de hele waardeketen te garanderen van duurzame inzetbaarheid van financieel talent”

Erwin Ter Horst, mede-oprichter van Carrierecafe: “De mogelijkheden tot carrièreverbreding die ontstaan voor Carrierecafe-professionals als gevolg van de krachtenbundeling met Welten, creëren duurzame doorgroeimogelijkheden. Aangevuld met het in-house trainings- en opleidingsplatform Dukers & Baelemans zal de ontwikkeling van onze werknemers nog beter worden ondersteund. Dat Welten de carrièremogelijkheden van onze professionals verder verbetert, is ook een belangrijke overweging om tot deze krachtenbundeling over te gaan. Voor onze organisatie geeft de volwassenheid van systemen, gecertificeerde processen en de professionaliteit van ondersteunende afdelingen van de Welten Groep, een duurzame boost aan onze onderneming.”

Casper Bannet, managing partner bij One Two Capital:  “We bouwen met Welten Groep aan een onderscheidend house of brands in de financiële sector. De krachtenbundeling met Carrierecafe is een fantastische stap voor Welten. De ondernemende cultuur van Carrierecafe past goed bij de can do mentaliteit van de bedrijven in de Welten Groep. Dit kenmerkt zich onder meer door de sterke omzetgroei van beide organisaties, in een markt gekenmerkt door grote arbeidskrapte. Carrierecafe zal als volwaardig zelfstandig merklabel actief blijven binnen de Welten Groep.”

Met de komst van Carrierecafe, groeit Welten naar ruim 1.000 financiële professionals. De overname betreft een aandelentransactie, waarbij Welten 100% van de geplaatste en uitstaande aandelen van Carrierecafe overneemt. Over de hoogte van de bedragen wordt geen mededeling gedaan.

Gerelateerde artikelen