business IT
  • Home /
  • Nieuws /
  • Welten lanceert nieuwe business line: Business IT

Welten lanceert nieuwe business line: Business IT

Ontwikkelbedrijf Welten voegt met haar nieuwe business line Business IT een derde vakgebied toe. Naast Financial Advisory & Operations en Compliance & Risk richt het bedrijf zich nu ook op ondersteuning van de financiële sector op het gebied van Business IT.


Hiermee speelt zij in op het gat dat door alle technologische ontwikkelingen is ontstaan tussen enerzijds de business en anderzijds IT. Dit doet zij met professionals die de IT-wereld begrijpen en de financiële dienstverlening kennen. Zo kan het business proces centraal komen te staan en kan IT optimaal worden ingezet om dit te ondersteunen.

Nieuwe en veranderende klantbehoeften en situaties

Banken en verzekeraars schakelen over naar andere business modellen waarin digitalisering centraal staat. De functies van een aantal jaar geleden zijn niet meer de functies van nu. De technologische veranderingen gaan razendsnel. De financiële wereld wordt steeds meer gestuurd door inzichten en predicties op basis van data. Daarnaast worden steeds meer en steeds complexere processen geautomatiseerd. De huidige coronacrisis onderstreept het belang van een goed werkende IT-organisatie nog eens extra. Medewerkers zijn nog afhankelijker geworden van goede IT-voorzieningen om probleemloos vanuit huis te kunnen werken. Kortom, technologie stelt de financiële wereld in staat om in te spelen op nieuwe en veranderende klantbehoeften en situaties. Dit vraagt om IT die naadloos aansluit bij de bedrijfsprocessen en deze ondersteunt en in zijn kracht zet. Alleen door de business te begrijpen kan de IT-afdeling de bedrijfsprocessen daadwerkelijk centraal zetten. Voor IT-afdelingen ligt hier de uitdaging. Als hier onvoldoende kennis van de business aanwezig is, valt er een gat tussen het IT-domein en het business domein.

“Met professionals die de IT-wereld begrijpen en de financiële dienstverlening kennen, kunnen wij financiële dienstverleners helpen dit gat te dichten. Wij zorgen ervoor dat ondanks alle technologische veranderingen hun dienstverlening centraal komt te staan”, vertelt Welten directeur Chris Baelemans. “Door hun ervaring binnen de financiële sector begrijpen onze Business IT professionals het proces waar de klant mee te maken heeft én hoe IT daarin kan ondersteunen. Al onze Business IT professionals hebben dan ook minimaal hun Wft Basis-diploma”, vervolgt Baelemans.

Impact creëren

Welten is maatschappelijk betrokken en wil bijdragen aan het verbeteren van de financiële dienstverlening. Om deze bijdrage te kunnen leveren, is het van belang om bij te dragen aan alles wat randvoorwaardelijk is voor deze dienstverlening. Op de werkvloer draait het nog altijd om de klant. Dat is de reden dat het proces waar het voor de klant om draait centraal moet staan. De beste IT-oplossingen bedenken die hierbij aansluiten, kan alleen door te blijven ontwikkelen. Dat is precies waar het bij ontwikkelbedrijf Welten om draait. “Wij investeren in de ontwikkeling van onze professionals. Op die manier zorgen wij voor een duurzame verandering op de werkvloer én vervullen wij de ambities van een generatie leergierige professionals die het verschil willen maken. Dit doen wij door coaching en het aanbieden van opleidingen en cursussen om zo de gewenste certificeringen te behalen”, legt Baelemans uit. Hij vervolgt:

“Daarmee respecteren we enerzijds de groei die de professional doormaakt en anderzijds de veranderende behoefte van de klant en de maatschappij. Dat is de reden waarom het bij ons om ontwikkeling draait. Want impact creëren, kan alleen door er op impactvolle momenten te zijn. Met relevante kennis, vaardigheden en competenties.”
Portretfoto slash Chris Baelemans
Chris Baelemans