Kim de Wit | Werken bij Welten
  • Home /
  • Nieuws /
  • Kim’s reis van sport naar data: een Data Analist via Welten

Kim's Reis van Sport naar Data: Een Data Analist via Welten

In het hart van Nijmegen begon Kim haar carrière als Data Analist bij Aegon Asset Management, met behulp van Welten. Deze gedreven professional heeft een intrigerende reis gemaakt van sport naar data-analyse. Hier delen we het inspirerende verhaal van Kim en haar reis in de financiële wereld.

Het vinden van een nieuwe passie

Kim begon haar loopbaan met een achtergrond in sportstudies, maar ontdekte al snel dat haar ware passie elders lag. In haar vrije tijd begon ze te experimenteren met programmeren en merkte dat ze genoot van het oplossen van complexe problemen. Dit leidde haar naar een data engineer opleiding, wat de aanzet was voor haar carrièreverandering.

Diversiteit in werkzaamheden

Als Data Analist heeft Kim een breed scala aan verantwoordelijkheden. Ze zorgt ervoor dat data beschikbaar is voor het gehele asset managementteam en voert analyses uit voor rapportages. Haar werk omvat ook het oplossen van problemen, het invullen van ontbrekende gegevens en het draaien van query’s om waardevolle inzichten te genereren. Kom’s rol is van cruciaal belang voor het beheren en managen van gegevens in de hele organisatie.

Leerzame eerste opdracht

Kim’s reis begon met een opdracht bij Bijzonder Beheer, waar ze klanten met hypotheekachterstanden ondersteunde. Hoewel ze aanvankelijk weinig wist over hypotheken, leerde ze snel hoe ze inkomsten- en lastenanalyses kon uitvoeren en hoe ze effectief met klanten kon communiceren. “Het stellen van de juiste vragen is hierbij essentieel om hun problemen op te lossen. Mijn people skills hebben tijdens deze opdracht een flinke boost gehad.”

“Ik denk dat je vooral oog voor detail moet hebben. Dus je moet echt scherp en zorgvuldig kunnen werken.”
Kim de Wit | Werken bij Welten
Kim de Wit

Data Analist

Welke vaardigheden heb je nodig als Data Analist?

“Ik denk dat je vooral oog voor detail moet hebben. Dus je moet echt scherp en zorgvuldig kunnen werken.” Kleine foutjes kunnen grote gevolgen hebben. Haar analytische denkvermogen stelt haar in staat om complexe financiële gegevens te begrijpen en om te gaan met de constant veranderende wereld van de financiële markten.

Slash Forward, Kim is een echte Weltenaar

Een van de pijlers van Welten is “ontwikkeling” en Kim toont een sterke toewijding aan voortdurende ontwikkeling. Ze heeft verschillende Wft-certificaten behaald en verschillende cursussen gevolgd, waaronder programmeren en data-analyse. Ze ziet leren als een manier om zich voor te bereiden op toekomstige opdrachten en uitdagingen.

Als Weltenaar maak je gratis gebruik van de opleidingsmogelijkheden via opleidingsinstituut Dukers & Baelemans. Zo blijf je jezelf ontwikkelen en maak je jezelf onmisbaar in de financiële wereld.

Advies aan nieuwe Weltenaren

Voor nieuwe medewerkers bij Welten Adviseert Kim ons verschillende opdrachten uit te proberen en te ontdekken waar hun passie ligt. Ze benadrukt het belang van voortdurende ontwikkeling en het stellen van vragen om te groeien in hun carrière.

Kim’s verhaal toont aan hoe iemand met vastberadenheid, toewijding en de juiste ondersteuning zijn of haar carrière kan transformeren. Haar reis van sport naar data-analyse is een inspirerend voorbeeld voor iedereen die op zoek is naar een nieuwe richting in hun professionele leven.

Van sport naar data: het ervaringsverhaal van Kim
Kim de Wit | Werken bij Welten

Slash forward
word een Weltenaar