Portretfoto Melissa van den Wittenboer
  • Home /
  • Nieuws /
  • Melissa’s succesvolle reis in de financiële sector bij Welten

Van Adviseur Dagelijkse Bankzaken tot Succesvolle Trainee in Finance

Melissa begon haar carrière na haar mbo-opleiding als Adviseur Dagelijkse Bankzaken bij Rabobank. Geïnspireerd door een vriend met ervaring bij Welten, besloot ze de sprong te wagen en startte ze in het traineeship Finance. In dit artikel delen we Melissa’s reis naar succes in de financiële sector bij Welten.

Het Traineeship Finance: de juiste keuze voor Melissa

Melissa koos voor het traineeship Finance om verschillende facetten van de financiële wereld te verkennen en te ontdekken welk gebied binnen finance haar het meest aansprak.

“Mijn werk is uitdagend en interessant, ontzettend breed, ik leer iedere dag nog steeds nieuwe dingen en het is ook supergezellig op kantoor. Wat mijn werk leuk maakt is de afwisseling tussen het klantcontact binnen mijn functie en het administratieve deel. Dit geeft een mooie balans tussen het werken achter de schermen en direct contact met de klant.”

Mijn werk is uitdagend en interessant, ontzettend breed, ik leer iedere dag nog steeds nieuwe dingen en het is ook supergezellig op kantoor.
Portretfoto Melissa van den Wittenboer
Melissa van den Wittenboer

Trainee Finance

Leerzame inwerkperiode en groeiende verantwoordelijkheden

De inwerkperiode bij Welten was een waardevolle ervaring voor Melissa. Ze leerde zelfstandig werken en kreeg al snel de kans om met internationale klanten te werken, wat haar een bredere kijk gaf op de financiële wereld.

Cruciale vaardigheden voor een Trainee in Finance

“De belangrijkste vaardigheden in mijn vak zijn het beheersen van de Engelse taal, omdat ik ook vaak te maken heb met internationale klanten, leergierigheid en nieuwsgierigheid. Ik heb zelf nog de CDD Masterclass gevolgd via Dukers & Baelemans vanuit Welten en ik heb ontzettend veel gehad aan die theorie. Hiervoor kon ik kiezen om de Masterclass vanaf thuis of op locatie in Utrecht te volgen voor meer persoonlijke aandacht.”

De rol van de Manager Detachering bij Welten

Melissa waardeert de regelmatige contacten met haar Manager Detachering, die zowel interesse toont in haar opdracht als in haar persoonlijke ontwikkeling.

“Mijn Manager Detachering is Lieke. Ik heb nog niet zoveel met haar te maken gehad omdat ik nu op een opdracht zit, maar zij neemt wel regelmatig contact met mij op om te vragen hoe het met mij gaat. Over zowel de opdracht als persoonlijke interesse.”

De perfecte start in de Financiële Wereld

Melissa koos voor Welten vanwege de positieve aanbevelingen van een vriend. Ze vindt het werken bij Welten erg leuk vanwege de uitdagende en stimulerende werkomgeving.

“Een vriend van mij werkt al een hele lange tijd bij Welten. Hij heeft al meerdere opdrachten gehad en is altijd heel positief over Welten geweest. Ik was op zoek naar een baan binnen Finance, dus ben logischerwijs bij Welten aan de slag gegaan.”

Advies voor nieuwe Weltenaren

Melissa moedigt nieuwe Weltenaren aan aan de slag te gaan bij verschillende opdrachten om zo te ontdekken waar je interesses liggen.

Melissa’s reis naar succes in de financiële sector bij Welten weerspiegelt de waarde van een traineeship. Binnen het traineeship heb je de mogelijkheid om verschillende aspecten van het vakgebied te verkennen. Door te werken bij Welten kon Melissa haar passie voor finance nastreven en haar carrière naar nieuwe hoogten brengen. Nieuwe Weltenaren worden aangemoedigd om actief op zoek te gaan naar hun drijfveren en te profiteren van de diverse opdrachten en persoonlijke ondersteuning van de Manager Detachering. Welten biedt een ideale start voor een succesvolle loopbaan in de financiële wereld.

Werken als Trainee Compliance & Risk bij Welten | Ervaringsverhaal | Melissa van den Wittenboer
Melissa van den Wittenboer | Werken bij Welten

Succesverhalen van collega Weltenaren