Portretfoto Welten Recruiter Mieke

Mieke / Corporate recruiter

Elke dag is anders voor Mieke Vrijsen, corporate recruiter bij Welten Groep. Haar doel? Nieuwe collega’s vinden! Daarvoor ‘searcht’ ze op Linkedin en voert ze gesprekken met allerlei mensen.​

Wie ben je?

Ik ben Mieke Vrijsen, sinds 4 jaar werk ik bij Welten als recruiter. Ik woon met man en kinderen in Steensel.

Wat doe je bij Welten?

Ik ben recruiter en vanwege de groei van onze organisatie richt ik me sinds kort volledig op de corporate vacatures. Ik focus me op het zoeken van interne collega’s voor Welten en Dukers & Baelemans. Denk aan een marketeer, een recruiter of een medewerker voor de cursistendesk. Ik ben altijd op zoek naar nieuwe collega’s die onze organisatie willen versterken.

Om mensen te vinden maken we veel gebruik van search in Linkedin, ons netwerk en sourcing tools. Ook zijn er mensen die zelf op een vacature reageren en weer anderen worden aangedragen door enthousiaste Welten-collega’s.

In een intakegesprek kijk ik naar competenties en of iemand bij Welten of Dukers & Baelemans past. Ik probeer ook om iemand enthousiast te maken voor ons, door ze mee te nemen in ons verhaal en een goed gevoel te geven. Want werken kun je overal, maar ik wil natuurlijk graag dat ze bij ons komen en daarom is het belangrijk dat iemand Welten leert kennen. Want het is gewoon een heel leuke club.

Wat vind je leuk aan je baan?

Intakegesprekken zijn erg leuk om te doen. Met de krappe arbeidsmarkt van nu is het een extra uitdaging om talent te verleiden om voor Welten te kiezen. Het geeft dan ook echt een kick als dat lukt en iemand wordt aangenomen. Geweldig vind ik dat!

Nieuw talent vinden en aannemen, geeft echt een kick!

Fijn team

En ons team, dat is ook heel fijn. Gezellig. Echt een leuke mix van junior en senior en van interimmers en vaste medewerkers. De sfeer is prettig, toegankelijk en we weten elkaar goed te vinden. Op donderdag werken we altijd met z’n allen op ons kantoor in Den Bosch. Om nog meer feeling met elkaar te krijgen én ook om het gewoon gezellig te hebben.

Wat is er leuk aan werken bij Welten?

Het werk is heel afwisselend en we hebben veel vrijheid. Mijn dagen en weken liggen niet  vast. Die afwisseling vind ik fijn. Net als de vrijheid. Heb je ideeën of zie je kansen, dan mag je gewoon aan de slag. Dat vertrouwen krijg je.

Ook de korte lijntjes en de toegankelijkheid van collega’s en managers vind ik heel fijn. We kennen elkaar allemaal. Hiervoor werkte ik bij een grote organisatie waar alles strak in een proces lag. Dat is bij Welten niet zo. Er ligt een goede basis, maar er is ook ruimte om iets op je eigen manier aan te pakken.

En wil je iets met bijvoorbeeld vitaliteit of sustainability, dan kan dat ook. Je kunt echt meebouwen aan het nog verder professionaliseren van de organisatie.  Ik heb ook altijd het gevoel dat er gezien wordt wat we doen, dat we hard werken. Ook al lukt iets misschien niet altijd, je mag het wel vanuit jezelf doen. Dat waardeer ik aan Welten.

Gerelateerde artikelen