Thuiswerktips
  • Home /
  • Nieuws /
  • Thuiswerktips van Welten collega’s

Thuiswerktips van Welten collega's

Thuiswerken, het is een blijvertje voor veel van ons. Soms hemel, soms hel en meestal iets daar tussenin 😊 We vroegen daarom collega’s bij Welten naar hun beste thuiswerktips.

Tip 1: Eet gezond

Ja, wij weten ook dat het een open deur is én toch zetten we ‘m erbij. Het is immers hartstikke waar. 

  • Houd je gebruikelijke eetpatroon aan. Ga niet ineens aan de koeken en chocolademelk met slagroom omdat het kan.
  • Haal fruit en knabbelgroente in huis en zet het pontificaal in het zicht. Zo pak je sneller iets gezonds!
  • Werk niet door tijdens je lunch. Als je afgeleid bent tijdens het eten, eet je ongemerkt meer.

Meer slimme tips vind je op de site van het Voedingscentrum.

Tip 2: Beweeg!

Doe bijvoorbeeld ieder uur een intensieve work-out van 1 minuut. Of, iets minder heftig: plan klusjes in waarvoor je even van je werkplek moet. Is nog superefficiënt ook, want aan het eind van je werkdag is ook die vaatwasser weer leeg en je brief gepost. Ook slim, tijdens pauzes altijd even weggaan van je werkplek. En heb jij de laatste tijd nog een ‘Ommetje’ gedaan? 

Soms sport ik tussen het werken door. Ik kom dan energieker en frisser terug.
Michel Vis

CDD Analist

Tip 3: Bel iedere week een collega om bij te kletsen

Spreek jij ze nog? Die leuke collega’s die je pre-corona sprak bij de koffieautomaat of in de lift. Waarschijnlijk niet en waarschijnlijk vind je dat hartstikke jammer. Dus trek net als Bart die stoute schoenen aan en bel vanaf nu iedere week een collega om gewoon eens even bij te kletsen. Wedden dat je er blij van wordt?

Tip 4: Vind je eigen thuiswerkritme

Het grote voordeel van thuiswerken is natuurlijk dat je veel flexibeler bent. Je kunt tussendoor even wat anders doen (sporten bijvoorbeeld of de was) en heel vroeg (of heel laat) beginnen. Ga dus voor je eigen ideale werkritme.

We raden je wel aan een vaste routine te zoeken. Met ruimte voor bewegen, échte pauzes (zonder scherm) en kletsmomentjes met collega’s.

Wat mij erg helpt, is het aanhouden van een vast ritme.
Jeroen Kusters

Financieel adviseur

Tip 5: Zorg voor een echt fijne thuiswerkplek

Spreekt voor zich dit? Zeg eens eerlijk, heb jij jouw plekje inmiddels echt helemaal thuiswerkproof gemaakt? En denken je nek en rug daar ook zo over? Of valt er nog wel wat te verbeteren? Wees lief voor jezelf en doe dat dan. Op de lange termijn zal je lichaam je dankbaar zijn.

Bonuspluspunt van thuiswerken: je bent vrij om je werkplek zo hysterisch te maken als je zelf wilt. Niemand die er iets van zegt. Dus kom maar op met die kerstverlichting, legobouwwerken en foto’s van huisdieren, kinderen en opa’s en oma’s. Als jij je maar happy voelt!

Tip 6: Praat met je collega’s over het thuiswerken

In het begin deden we niet anders, thuiswerken was hét onderwerp van gesprek. Maar heb je het er nu ook nog wel eens over? Zou eigenlijk wel moeten, want wie weet wat voor slimme thuiswerktips je collega’s intussen bedacht hebben om het allemaal wat dragelijker te maken. Of, en dat kan helaas natuurlijk ook, misschien weten ze van gekkigheid niet meer waar ze het zoeken moeten en zijn ze dolblij dat je ernaar vraagt. Dus gooi het eens in de groep bij je eerstvolgende teamoverleg of bila.

Ik zie inmiddels ook de positieve kanten. Tussendoor even wat anders kunnen doen is fijn én het ochtendritueel met de kinderen loopt ook een stuk rustiger.
Anne ter Horst

Directeur HR & Development

Tip 7: Gebruik je telefoon eens als telefoon 🙂

In dit tijdperk van Teams, Zoom en Facetime vergeten we wel eens dat je ook zonder beeld met elkaar kunt bellen. En dat dat soms hartstikke handig en/of fijn is. Tijdens zo’n ouderwets telefoongesprek kun je lekker aan de wandel (beweging: check!). Bovendien hoef je je gesprekspartner niet constant aan te kijken en dat kan soms best prettig zijn. Plus er verschijnen geen semi-dringende popups in je scherm, je kunt je collega dus je volle aandacht schenken. 

Gerelateerde artikelen