Jouw carrière in finance begint bij Welten

In het traineeship Finance zet jij de eerste stappen in de financiële wereld. Afhankelijk van jouw interesses volg je één van de volgende routes:

  • Hypotheken
  • Verzekeren
  • Pensioenen
  • Vermogen
  • Business Banking

Van starter tot ijzersterke Finance Professional

Het traineeship is ontworpen om jou in één jaar klaar te stomen voor een glansrijke carrière in de financiële dienstverlening. Tijdens dit avontuur word je als trainee gedetacheerd bij toonaangevende banken, verzekeraars en andere financiële instellingen, waar je de ins en outs van de sector leert kennen. Lees hier alles wat je moet weten! ⬇️

De roadmap van jouw reis

Onboarding

Welkom bij Welten! De eerste fase van jouw avontuur begint met een uitgebreid onboardingprogramma om je wegwijs te maken. Dit is een interne week waarin je onze cultuur en waarden leert kennen en ontdekt wat het betekent om een Welten-trainee te zijn. Maak contact met andere trainees, bouw waardevolle connecties op en bereid je voor op alle uitdagingen die op je staan te wachten.

Tijdens de onboarding ga je aan de slag met het behalen van Wft-diploma’s, werk je aan het verbeteren van jouw sollicitatie- en presentatievaardigheden en bouw je een professioneel netwerk op. We zorgen ervoor dat je optimaal voorbereid bent op de reis die jou te wachten staat in de wereld van Finance. Ben jij klaar om vol gas te gaan?

Eerste opdracht

Check! Tijd om echt aan de slag te gaan. ✅

Bij het kiezen van jouw allereerste opdracht houden we rekening met wat jij graag wilt bereiken. We willen dat je een opdracht krijgt die echt bij jouw doelen en interesses past. Tijdens dit gedeelte van het avontuur heb je regelmatig contact met een persoonlijke coach van Welten (de Manager Detachering). Jouw coach staat altijd voor je klaar om te praten over hoe jij jezelf ontwikkelt, jouw opdracht en de richting die jij op wil in je carrière.

Ontwikkelfase

Jij hebt een enorme drive om jezelf constant te verbeteren en te vernieuwen. Wij noemen dat Slash Forward! In dit deel van het traineeship krijg je steeds meer vrijheid en neem je zelf de touwtjes in handen. We volgen nauwlettend hoe jij groeit tijdens jouw eerste opdracht. Als die opdracht niet helemaal bij je past, kijken we samen naar andere mogelijkheden. 

Tijdens het traineeship breng je jouw opgedane kennis in de praktijk en doe je waardevolle werkervaring op. Zo bouw jij razendsnel een indrukwekkend cv op!

Afronding van het traineeship

De finish van het traineeship is bijna in zicht! Nadat je het traineeship succesvol hebt afgerond, mag jij jezelf een echte Young Professional noemen. Je bent enorm gegroeid in jouw vakgebied, hebt een sterk netwerk opgebouwd en hebt ontdekt waar jij goed in bent en wat jouw ambities zijn.

Het Young Professional Programma staat op jou te wachten, waar je jouw expertise verder kunt ontwikkelen en waar opdrachtgevers jou zien als een waardevolle toevoeging voor specialistische rollen. Blijf jezelf constant verbeteren en ontwikkelen. Jouw reis naar succes dendert namelijk keihard door!

Onderdelen Business Banking

Zakelijke kredietverlening

In  ‘Zakelijke Kredietverlening’ word jij opgeleid tot dé specialist in het beoordelen en verstrekken van zakelijke leningen aan ondernemers. Je helpt hen groeien en bouwt aan sterke, zakelijke relaties.

Vermogensrendement

Kies je voor ‘Vermogensrendement’ binnen het traineeship Finance (Business Banking), dan leer je hoe je het maximale rendement uit het vermogen van zakelijke klanten kunt halen.

Verzekeren

In het onderdeel ‘Verzekeren’ van het groeipad Business Banking word jij opgeleid tot dé expert in het adviseren en ondersteunen van zakelijke klanten op het gebied van verzekeringen.

Pensioenen

Het onderdeel ‘Pensioenen’ binnen Business Banking brengt jou in contact met de boeiende wereld van pensioenvoorzieningen voor bedrijven en hun medewerkers.

Onderdelen Personal Banking

Hypotheken

Kies je voor ‘Hypotheken’, dan ga je alles leren om de woonwensen van mensen werkelijkheid te laten worden. Je bent nog net geen geest in de fles die wensen laat uitkomen, maar het zit er niet ver naast! 

Vermogen

“My Money Don’t Jiggle, It Folds”. Misschien ken je de lyrics wel. In het onderdeel Vermogen zorg jij er letterlijk voor dat mensen het maximale uit hun spaargeld of beleggingen halen! 💶

Verzekeren

Overal om ons heen hebben we te maken met verzekeringen. In de richting ‘Verzekeren’ ben jij de persoon die meeloopt op bijvoorbeeld een schadeafdeling en checkt of ingediende claims terecht zijn. Een mooie start om de financiële dienstverlening te leren kennen!

Pensioenen

Als trainee in de richting van ‘Pensioenen’ help je particuliere klanten op weg naar financiële vrijheid. Leer alles over pensioenplanning en groei uit tot een expert in dit vakgebied!

De opdrachten in het Traineeship Finance

Na de onboarding ga je aan de slag bij je eerste opdracht. In dit traineeship heb je de keuze uit verschillende opdrachten. We lichten er een aantal voor je uit.

01. Medewerker Dagelijkse Bankzaken

Als Medewerker Dagelijkse Bankzaken ben jij het aanspreekpunt voor zakelijke of particuliere klanten. Je beantwoordt vragen, biedt ondersteuning bij transacties en adviseert over producten en diensten. In deze veelzijdige en klantgerichte functie leer je ontzettend veel over financiële producten en het omgaan met (zakelijke) klanten.

02. Medewerker Klantenservice Verzekeringen

De Medewerker Klantenservice Verzekeren is het eerste aanspreekpunt voor zowel zakelijke als particuliere klanten. Je beantwoordt vragen over verzekeringen en regelt schadeafhandeling. Een boeiende job waarin je mensen of bedrijven helpt om hun waardevolle bezittingen te beschermen.

03. Klantenservice Pensioenen

Welkom in de wereld van pensioenen. 🤝 Jij als pensioen-expert-in-de-dop helpt klanten met hun pensioenplannen. Geen saaie bedoening, maar een toffe uitdaging waarin je vragen beantwoordt, aanvragen fixt en support biedt bij pensioenregelingen. Grip op een financieel onbezorgde toekomst? Jij maakt het mogelijk als medewerker klantenservice pensioenen!

04. Acceptant Lenen/ Hypotheken

Een hypotheekacceptant is de schakel tussen de bank, de hypotheekadviseur en de klant. Je beoordeelt zelfstandig dossiers om het hele aanvraagproces van een hypotheek soepel te laten verlopen. Die Reel op Instagram waarop een stel proostend hun nieuwe woning showt? Mede dankzij jouw werk is dat gelukt! 👊

05. Medewerker Bijzonder Beheer

Als Medewerker Bijzonder Beheer ben jij er voor klanten die financiële uitdagingen hebben. Je zoekt naar oplossingen om hun financiële gezondheid te herstellen. Je analyseert dossiers, voert gesprekken en werkt samen met anderen om oplossingen te vinden voor (dreigende) betalingsachterstanden.

Bij deze organisaties ga je vooruit

Jouw carrièrepad

Trainee

Als trainee maakt het niet uit of je wel of geen ervaring hebt. Wij hebben voldoende startposities met steile leercurves. Je haalt de benodigde startkwalificaties in no time! Binnen 9 tot 12 maanden stroom je door van het traineeship Finance naar een van onze junior posities.

Junior

Tijdens deze stap ga je je verder specialiseren in de richting die bij je past. Voor je ligt een werkveld met talloze posities en een uitgebreid ontwikkelpakket per functie. We begeleiden je intensief. Na 12 maanden stroom je door naar een medior rol. 

Medior

Als medior worden je opdrachten en verantwoordelijkheden steeds complexer. Toch is het nog mogelijk om een geheel andere route te verkennen. Er is altijd wel een Weltenaar die je voorging! Na 24 maanden kan je doorstromen naar senior. 

Senior

Op dit niveau ken je de veranderlijke financiële wereld als geen ander. Je beseft je dus dat het noodzakelijk is om jezelf te blijven ontwikkelen. Welten biedt je alle kansen om je opgedane kennis te delen en nieuwe kennis te vergaren met uitdagende opdrachten.

Deze opleidingen en cursussen ga je volgen

Afhankelijk van jouw keuzes in het traineeship ga je diverse opleidingen volgen. Ons eigen opleidingsbedrijf Dukers & Baelemans biedt een breed scala aan opleidingen die je ontwikkeling ondersteunen. Als Weltenaar kun je hier onbeperkt gebruik van maken.

De cursus Lean Yellow Belt leert je de basisprincipes van Lean en hoe je procesverbeteringen kunt herkennen én realiseren in het bedrijfsleven. Een must-have als je meer wilt weten over Lean management!

Het Wft Basis-certificaat is jouw toegangsticket tot de financiële wereld. Het bewijst dat je de basis kent van financiële producten en regels. Een must-have voor jouw carrière in de financiële dienstverlening!

Met het certificaat Wft Schade Particulier en/of Wft Schade Zakelijk in je broekzak ben jij de wandelende bron van info die alles weet van de regels rondom het verzekeren van particulieren of zakelijke klanten tegen schade.

Heb jij het Wft-certificaat Consumptief Krediet binnengekopt, dan mag je advies geven over verantwoord lenen en bouw je aan een stressvrije financiële toekomst van klanten. Nice!

Door het behalen van het Wft Hypothecair Krediet-certificaat ben jij de expert in het regelen van leningen voor de huizenjagers van nu. Dit certificaat geeft jou ook groen licht om officieel advies te geven en verder te groeien in het vakgebied Hypotheken!

Het Wft Vermogen-certificaat laat zien dat je alles weet over investeren, vermogensopbouw en het behalen van financiële doelen.

Master de kunst van overtuigen in de masterclass “Van gelijk hebben naar gelijk krijgen”. Leer hoe je effectief jouw standpunten kunt verdedigen en anderen kunt overtuigen van jouw ideeën.

Wil jij communicatie-ergernissen vermijden? Leer in de masterclass “Eerst begrijpen om begrepen te worden”, hoe je jouw communicatieskills naar een hoger niveau tilt en effectief verbinding maakt met anderen. Weg met de ruis en vol vertrouwen de conversatie in!

Versterk je vaardigheden in communicatie en teamwork. In de masterclass ‘Communiceer krachtiger en verbeter het samenwerken’ ontwikkel je essentiële skills voor succes in jouw professionele loopbaan.

Dit maakt een traineeship bij Welten geweldig

Persoonlijke begeleiding

Met een traineeship in Finance transformeer je binnen een jaar naar een volwaardige pro in de financiële wereld. Samen met je eigen coach ontdek je jouw unieke kwaliteiten, identificeer je groeimogelijkheden en ga je op zoek naar een uitdagende opdracht om jouw carrière te laten knallen.🚀

Uitdagende opdrachtgevers

Pensioenen, hypotheken of toch verzekeren? De mogelijkheden in de bancaire sector zijn haast eindeloos. Weet je niet waar je moet beginnen? We’ve got your back met tientallen opdrachten bij net zoveel opdrachtgevers. Zo zit er altijd een passende opdracht voor jou tussen!

Ontwikkeling staat centraal

Jij bent de baas van jouw carrière! Wij zijn er om je op alle fronten te ondersteunen op weg naar succes. Bij Welten krijg je de training die je nodig hebt om uit te blinken in de financiële wereld! Let’s rock it together!

Leer jezelf nog beter kennen

Geen betere start in de financiële wereld dan een traineeship bij Welten. Met een persoonlijke coach, gave activiteiten en inspirerende trainingen ontdek je razendsnel jouw talenten. Leer jezelf beter kennen en ga Slash Forward!

Geen stress

In een traineeship leer je al werkend, met een vast salaris én een vaste baan. Met trainingen, netwerken en de beste begeleiding ga jij vooruit. Begin zonder stress aan jouw financiële carrière!

Motivatie on demand

Welten heeft een toffe community van like-minded mensen in het vakgebied: de Slash Forward Society. Vol energie, altijd op zoek naar nieuwe kennis en een bron van inspiratie voor elkaar. Als Weltenaar inspireer je jouw collega’s elke dag met jouw ambitie en keuzes. Durf jij het aan?

Start jouw carrière-avontuur in Finance

Wij gaan graag met jou in gesprek! Als jij je gegevens invult, dan zullen onze recruiters zo snel mogelijk contact met je opnemen.

"*" geeft vereiste velden aan

Max. bestandsgrootte: 64 MB.
*
Landscape Welten afbeelding slash

Ben jij er klaar voor? Your Welten journey starts today!

Let’s meet. We horen graag wat je ambities zijn als Young Professional.